Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή επίθεση Lavrov σε Biden: Οι ΗΠΑ υποδούλωσαν την Ευρώπη και αποφασίζουν για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία

Σφοδρή επίθεση Lavrov σε Biden: Οι ΗΠΑ υποδούλωσαν την Ευρώπη και αποφασίζουν για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία
Οι ΗΠΑ έχουν υποδουλώσει την Ευρώπη, αναγκάζοντάς την να υπηρετήσει τους στόχους της κυριαρχίας της, και παρόμοιες πολιτικές χρησιμοποιούνται για την Ιαπωνία, επισήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση δεν επιτρέπει στην Ουκρανία να λάβει τις δικές της αποφάσεις και αποφασίζει για την Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή του Κιέβου, δήλωσε την Τετάρτη (18/1/2023) ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov.
«Συχνά ακούμε ισχυρισμούς από τη Δύση ότι "δεν μπορεί να ειπωθεί λέξη για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία".
Αλλά, στην πραγματικότητα η Δύση παίρνει αποφάσεις για την Ουκρανία», είπε ο Lavrov μιλώντας στην ετήσια συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της ρωσικής διπλωματίας. το 2022.

Αποφάσεις για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία

«Είχαν ήδη απαγορεύσει στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky να έρθει σε συμφωνία με τη Ρωσία στα τέλη Μαρτίου.
Η Δύση αποφάσισε για την Ουκρανία και τα κατάφερε για λογαριασμό της Ουκρανίας χωρίς την Ουκρανία», σημείωσε ο Lavrov.
Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις τον Μάρτιο του 2022, όταν η Μόσχα υποστήριξε την πρωτοβουλία που πρότεινε το Κίεβο για τη διευθέτηση της σύγκρουσης, ο Lavrov επεσήμανε ότι η Δύση ήταν αυτή που «περιόρισε σκληρά την Ουκρανία».
«Από τότε, πολλοί δυτικοί εκπρόσωποι κατέφυγαν σε διάφορους τόνους σε πολλές περιπτώσεις λέγοντας ότι ήταν ακόμη πολύ νωρίς για να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις, καθώς η Ουκρανία πρέπει να εφοδιαστεί με περισσότερα όπλα ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις συνομιλίες από πολύ ισχυρότερες θέσεις». πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.
Είπε επίσης ότι η Μόσχα θα απαντήσει σοβαρά σε οποιαδήποτε αξιοσημείωτη πρόταση υποβάλουν οι ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ μόνες τους δεν μπορούν να συγκρατήσουν τη Ρωσία και την Κίνα, επομένως η Δύση αποφάσισε να συσπειρωθεί για να επιτύχει αυτόν τον στόχο, δήλωσε ο Sergei Lavrov.
«Στην επιδίωξή τους για κυριαρχία, κυρίως για να περιορίσουν τη Ρωσία και την Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να έχουν πόρους, ακολούθησαν την πορεία που βρίσκονται τώρα, να συσπειρώσουν όλους τους δυτικούς συμμάχους τους να τους βοηθήσουν να επιτύχουν αυτόν τον στόχο», σημείωσε ο Lavrov.
Αυτό, είπε ο Lavrov είναι μια περαιτέρω απόδειξη ότι έχουν συνειδητοποιήσει πως εξαντλούνται οι δυνάμεις πυρός για να εξουδετερώσουν την αντικειμενική ιστορική τάση προς την παγκόσμια πολυπολικότητα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι ΗΠΑ υποδούλωσαν την Ευρώπη

Οι ΗΠΑ «έχουν υποδουλώσει την Ευρώπη, αναγκάζοντάς την να υπηρετήσει τους στόχους της κυριαρχίας της, και παρόμοιες πολιτικές χρησιμοποιούνται για την Ιαπωνία», παρατήρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ πιθανότατα θα προσπαθήσουν να εμπλέξουν τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά σε αυτές τις συμμαχίες.
«Έχουν πλησιάσει και τη Νότια Κορέα.
Φυσικά, εμείς και οι Κινέζοι μπορούμε να δούμε πώς, για την επιδίωξη αυτού του διπλού στόχου του περιορισμού της Μόσχας και του Πεκίνου, η Δύση εργάστηκε για να διαταράξει τις σχέσεις μας και πώς γίνονται προσπάθειες να μας νικήσει και αργότερα να πείσει τη Ρωσία να είναι εταίρος της Δύσης», τόνισε ο Lavrov.

Αρραγές το μέτωπο με την Κίνα

Απέκρουσε επίσης τα σενάρια που αναπτύσσουν ορισμένοι αναλυτές σύμφωνα με τα οποία η Δύση θα άρει σταδιακά τις κυρώσεις της ενώ η Ρωσία, τουλάχιστον, δεν θα παρέμβει ή, ιδανικά, θα τη βοηθούσε στον στόχο περιορισμού της Κίνας.
Μιλώντας για την Κίνα, ο Lavrov είπε ότι η οικονομία της Ανατολικής Ασίας είναι πολύ πιο βαθιά ενσωματωμένη στις τρέχουσες διαδικασίες παγκοσμιοποίησης.
«Η οικονομία της είναι απείρως μεγαλύτερη και τα συναλλαγματικά της αποθέματα είναι επίσης αμέτρητα μεγαλύτερα.
Το να ξεπεράσει την εξάρτησή της από τη Δύση είναι πολύ πιο δύσκολο για την Κίνα παρά για τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης