Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ εξετάζει αντίποινα κατά της Ρωσίας μετά την κατάσχεση της Ariston και της BSH Hausgerate

Η ΕΕ εξετάζει αντίποινα κατά της Ρωσίας μετά την κατάσχεση της Ariston και της BSH Hausgerate
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο το 100% των συμμετοχών στη ρωσική θυγατρική της Ariston και στην αντίστοιχη της BSH Hausgerate μεταβιβάζονται στη διαχείριση της Gazprom
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει τα μέτρα αντιποίνων κατά της απόφασης των ρωσικών αρχών να μεταβιβάσουν τη διαχείριση των ρωσικών θυγατρικών της ιταλικής Ariston και της γερμανικής BSH Hausgerate στην Gazprom Butovye Systemy, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου και Επιχειρήσεων της Ιταλίας Adolfo Urso σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera.
«Απαντήσαμε αμέσως για να προστατεύσουμε την ιταλική εταιρεία που είναι, παρεμπιπτόντως, ηγέτης στον τομέα της.
Εκφράσαμε αποφασιστικά τη διαμαρτυρία μας, καλώντας τον Ρώσο Πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών και λάβαμε μέτρα για να συμφωνήσουμε σε μία γρήγορη, κοινή και αποφασιστική ευρωπαϊκή αντίδραση.
Είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα των μέτρων που θα επιτρέψουν στις εταιρείες, για τις οποίες ελήφθησαν τέτοιες αποφάσεις από τη Ρωσία, να αποζημιωθούν», είπε ο Ιταλός υπουργός.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο το 100% των συμμετοχών στη ρωσική θυγατρική της Ariston και στην αντίστοιχη της BSH Hausgerate μεταβιβάζονται στη διαχείριση της εταιρείας Gazprom Butovye Systemy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης