Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η PayPal - άλλη μια εταιρεία τεχνολογίας της Wall Street - απολύει το 7% του προσωπικού της

Η PayPal - άλλη μια εταιρεία τεχνολογίας της Wall Street - απολύει το 7% του προσωπικού της
Η Paypal ήταν η δεύτερη εταιρεία τεχνολογίας που ανακοινώνει απολύσεις - προηγήθηκε λίγες ώρες νωρίτερα η Workday
Σχετικά Άρθρα
Η PayPal σχεδιάζει να περικόψει το προσωπικό της κατά 7%, δηλαδή να κάνει 2.000 απολύσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Dan Schulman έγραψε σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ότι η PayPal εργάζεται για να αντιμετωπίσει το «γεμάτο προκλήσεις μακροοικονομικό περιβάλλον», ότι η εταιρεία έχει σημειώσει πρόοδο εστιάζοντας τους πόρους της σε βασικές προτεραιότητες αλλά ότι υπάρχει κι άλλη δουλειά να γίνει.
«Η αλλαγή μπορεί να είναι δύσκολη – ιδιαίτερα όταν περιλαμβάνει πολύτιμους συναδέλφους και φίλους που αποχωρούν», ανέφερε ο Schulman για τις απολύσεις.
«Θα τις αντιμετωπίσουμε μαζί, βασιζόμενοι στην απαράμιλλη κλίμακα της παγκόσμιας πλατφόρμας μας, τις στρατηγικές επενδύσεις που έχουμε κάνει για να ενισχύσουμε τις βασικές μας ικανότητες και την εμπιστοσύνη και την πίστη των πελατών μας».
Μετά τις ανακοινώσεις η μετοχή της PayPal ενισχύθηκε κατά 2%.
Οι ανακοινώσεις της PayPal περί απολύσεων σηματοδοτεί τον τελευταίο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς και το Workday ανακοίνωσε  σχέδια για περικοπή 525 θέσεων νωρίτερα σήμερα.
Από τις αρχές Ιανουαρίου, οι εταιρείες τεχνολογίας μεταξύ των οποίων η Google, η Microsoft, η Salesforce, έχουν ανακοινώσει απολύσεις 62.500 εργαζομένων.
Η PayPal θα ανακοινώσει αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου στις 9 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης