Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι HΠΑ παραδέχονται τις ευθύνες τους για το sabotage στους αγωγούς Nord Stream – Ποιος ήταν ο στόχος τους

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι HΠΑ παραδέχονται τις ευθύνες τους για το sabotage στους αγωγούς Nord Stream – Ποιος ήταν ο στόχος τους
Στόχος των ΗΠΑ ήταν να πλήξουν την επιτυχημένη συνεργασία της Ρωσίας με τη Γερμανία που απειλούσε τα αμερικανικά συμφέροντα
Σχετικά Άρθρα
Αμερικανοί αξιωματούχοι ουσιαστικά αναγνωρίζουν στις δηλώσεις τους ότι οι εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream ήταν αμερικανικό έργο και δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους, επισήμανε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov
«Οι αμερικανοί αξιωματούχοι ουσιαστικά αναγνωρίζουν ότι οι εκρήξεις που έπληξαν τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 ήταν το δικό τους έργο.
Ακόμη και τώρα χαίρονται να μιλούν γι' αυτό», επισήμανε ο Lavrov.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι ΗΠΑ αποφάσισαν ότι η Ρωσία και η Γερμανία συνεργάστηκαν «πολύ καλά» τα τελευταία 20-30 χρόνια, δημιουργώντας μια ισχυρή συμμαχία βασισμένη στους ρωσικούς πόρους και τη γερμανική τεχνολογία.
"Αυτό άρχισε να απειλεί τη μονοπωλιακή θέση πολλών αμερικανικών εταιρειών.
Ως εκ τούτου, ήταν απαραίτητο να καταστραφεί με κάποιο τρόπο και να γίνει κυριολεκτικά», είπε ο υπουργός.
«Υπάρχει μια πτυχή εδώ που σχετίζεται με το γεγονός ότι η φιλία μεταξύ των χωρών, η συμφιλίωση μεταξύ τους, όπως συνέβη μεταξύ Ρώσων και Γερμανών, έχει γίνει πληγή στα μάτια για όσους δεν θέλουν να εμφανιστεί κανείς κάπου σε αυτόν τον πλανήτη, που θα ανταγωνιστεί τον κύριο ηγεμόνα, όπως οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τον εαυτό τουςι», πρόσθεσε ο Lavrov.
Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland δήλωσε στις 27 Ιανουαρίου ότι οι ΗΠΑ είναι ικανοποιημένες που ο αγωγός Nord Stream 2 δεν θα τεθεί σε λειτουργία.
Η εταιρεία Nord Stream AG ανέφερε στις 27 Σεπτεμβρίου ότι τρία πλέγματα των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 είχαν υποστεί άνευ προηγουμένου ζημιά την προηγούμενη ημέρα.
Σουηδοί σεισμολόγοι ανέφεραν αργότερα ότι δύο εκρήξεις καταγράφηκαν κατά μήκος των αγωγών Nord Stream στις 26 Σεπτεμβρίου.
Η σουηδική εισαγγελία δήλωσε στις 18 Νοεμβρίου ότι οι εκρήξεις ήταν πράξη δολιοφθοράς.
Η Ρωσική Γενική Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση ως διεθνή τρομοκρατική επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης