Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Burry, ο Mr Big Short, προτρέπει τη Wall Street σε πωλήσεις... αλλά αυτός είναι long

Ο Burry, ο Mr Big Short, προτρέπει τη Wall Street σε πωλήσεις... αλλά αυτός είναι long
Ενώ ο Burry προέτρεπε τους οπαδούς του να πουλήσουν, μόλις ένα μήνα νωρίτερα ο ίδιος ήταν απασχολημένος με την Wall Street
Σχετικά Άρθρα
Στις 31 Ιανουαρίου, μόλις μία ημέρα πριν από την τελευταία συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, που τροφοδότησε το ράλι της Wall Street, ο Mr "Big Short" Michael Burry έγραψε στο Twitter μία λέξη: "sell".

Στη συνέχεια, όταν οι μετοχές αυξήθηκαν, ο Burry διέγραψε αμέσως όχι μόνο το tweet, αλλά ολόκληρο το λογαριασμό του, για να τον ενεργοποιήσει ξανά μια εβδομάδα αργότερα για ένα ακόμη σαρκαστικό tweet, υπονοώντας ότι αυτή τη φορά δεν διέφερε από την κρίση των dot com (το tweet έχει επίσης διαγραφεί έκτοτε).

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ ο Burry προέτρεπε τους οπαδούς του να πουλήσουν, μόλις ένα μήνα νωρίτερα ο ίδιος ήταν απασχολημένος με την αγορά, και σύμφωνα με το 13F (το έγγραφο των θέσεων που κατατίθεται στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) που μόλις κυκλοφόρησε από την Scion Asset Management - το οικογενειακό γραφείο του Burry - κατά το τέταρτο τρίμηνο, ο Burry αγόραζε και πουλούσε μετοχές.

Που είναι long ο Burry

Σύμφωνα με το 13F της Scion για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, ο Burry διατήρησε την κορυφαία θέση του, τον φορέα εκμετάλλευσης ιδιωτικών φυλακών Geo Group, αν και συρρίκνωσε τη θέση του σχεδόν κατά το ήμισυ κατέχοντας λίγο πάνω από 1,06 εκατομμύρια μετοχές, μειωμένες κατά 47% από τα 2,02 εκατομμύρια που κατείχε στις 30 Σεπτεμβρίου.
Ομοίως, ο Burry μείωσε τη συμμετοχή του στην Qurate Retail κατά 70% και κατείχε μόλις 1,5 εκατ. μετοχές στις 31 Δεκεμβρίου, από 5 εκατ. τρεις μήνες νωρίτερα.
Ο Burry ρευστοποίησε τις υπόλοιπες συμμετοχές του, μηδενίζοντας το σύνολο της συμμετοχής του σε εταιρείες όπως η Corecivic, η Aerojet, η Charter Communications και η Liberty Latin America, και μετέφερε τα έσοδα σε τίτλους όπως οι κινεζικές Alibaba και JD.Com, καθώς και την εταιρεία συμβούλων ακινήτων Black Knight, την εξειδικευμένη σε θέματα μηχανικής Coherent, αλλά και στις Wolverwine World Wide, MGM Resorts και στην περιφερειακή αεροπορική εταιρεία Skywest.


Άνοιξε νέες θέσεις Long

Αν ο Burry συνεχίζει να διατηρεί τις θέσεις του και τον Ιανουάριο, προκαλούνται εύλογα ερωτήματα αν το μήνυμα του προς τους οπαδούς του μπορεί να ήταν λίγο... ανειλικρινές.
Και μιλώντας για ντάμπινγκ, η κορυφαία θέση του Burry στις 31 Δεκεμβρίου, η GEO, έχει δει και καλύτερες μέρες: είχε χάσει σχεδόν το ένα τέταρτο της κεφαλαιοποίησής της σήμερα, αφού παρείχε ένα εύρος προβλέψεων για τα έσοδα του 2023 που υπολείπεται κατά πολύ των προσδοκιών.
Μάλιστα, η διοίκηση της GEO εξήγησε ότι από την αρχή του 2023, η εταιρεία αντιμετώπισε μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων στο πλαίσιο του προγράμματος εντατικής εποπτείας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, λόγω των αλλαγών στη μεταναστευτική πολιτική και των δημοσιονομικών πιέσεων.
Ποιος να ήξερε ότι ο ανοδικός καταλύτης της μεγαλύτερης long θέσης της Burry ήταν η "επιτυχής" συνέχιση της μεταναστευτικής πολιτικής του Biden...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης