Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αν και σωστή η απόφασή μας για τα πυρηνικά όπλα αιφνιδίασε απολύτως τη Δύση

Ρωσία: Αν και σωστή η απόφασή μας για τα πυρηνικά όπλα αιφνιδίασε απολύτως τη Δύση
Τι είπε για τη Συνθήκη New Start διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας Sergey Naryshkin
Σχετικά Άρθρα
Η απόφαση για την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στη συνθήκη New START για τα πυρηνικά ήταν απροσδόκητη για τη Δύση, αν και αποτελεί ένα απολύτως αιτιολογημένο και σωστό βήμα, δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της χώρας, Sergey Naryshkin μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1.
«Για αυτές (τις δυτικές χώρες) είναι απροσδόκητο, αλλά νομίζω ότι η αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στη συνθήκη New START είναι μια απολύτως αιτιολογημένη, σταθερή και σωστή απόφαση», σημείωσε.
Την Τρίτη (21/2/2023) ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin σε ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση έκανε γνωστό πως η Ρωσία θα αναστείλει τη συμμετοχή της στη συνθήκη New START, την οποία υπέγραψαν Μόσχα και Ουάσινγκτον και η οποία προβλέπει μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων και των δύο χωρών.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους τόνισε ότι πριν επιστρέψει στη συζήτηση για τη συμμόρφωση με τη συνθήκη, η Ρωσία θα πρέπει να κατανοήσει πώς τα οπλοστάσια όχι μόνο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και άλλων πυρηνικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ –Ηνωμένου Βασιλείου και Γαλλίας - θα ληφθούν υπόψη από τη συνθήκη.
Η Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) ενέκρινε ομόφωνα το νομοσχέδιο για την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας την Τετάρτη (22/2).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης