Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φοβάται προβοκάτσια και ταραχές στην Υπερδνειστερία η Ρωσία – Καμία απειλή στα σύνορα

Φοβάται προβοκάτσια και ταραχές στην Υπερδνειστερία η Ρωσία – Καμία απειλή στα σύνορα
Ψυχραιμία αλλά και ετοιμότητα για κάθε είδους σενάριο συνιστά ο πρόεδρος της Υπερδνειστερίας
Σχετικά Άρθρα
Την ανησυχία της για την κατάσταση στην Υπερδνειστερία εξακολουθεί να διατυπώνει η Ρωσία, φοβούμενη ότι η Ουκρανία και άλλα κράτη της Ευρώπης θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβοκάτσια και εσκεμμένες ταραχές έτσι ώστε να κατηγορηθεί η Μόσχα και να προκληθεί επέμβαση του ουκρανικού στρατού σε αυτήν την αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας, όπου υπάρχουν ρωσικές δυνάμεις και ρωσόφωνος πληθυσμός.
«Προφανώς και η κατάσταση στην Υπερδνειστερία προκαλεί την προσοχή μας και είναι ένας λόγος ανησυχίας.
Η κατάσταση είναι άστατη, και υπάρχουν προκλήσεις από έξω.
Αλλά γνωρίζουμε ότι οι αντίπαλοι μας στο ουκρανικό καθεστώς, στο καθεστώς του Κιέβου, καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ικανοί να προκαλέσουν διάφορους τύπους προκλήσεων» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.

Η προειδοποίηση

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες η Ρωσία, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών της, έσπευσε να προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε επίθεση κατά του πληθυσμού της Υπερδνειστερίας, κατά των ειρηνευτικών ρωσικών δυνάμεων, κατά του ρωσικού στρατού και κατά στρατιωτικών υποδομών και εγκαταστάσεων, θα ισοδυναμούσε με μια επίθεση κατά της Ρωσίας.
Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι επιδιώκει να στήσει ένα επεισόδιο στην εν λόγω αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας προκειμένου η τελευταία να κατηγορήσει τις ρωσικές δυνάμεις, και να εισβάλει στην Υπερδνειστερία.
Από την πλευρά της η Μολδαβία κατηγόρησε τη Ρωσία – ότι κατόπιν πληροφοριών που έλαβε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες – ότι αυτή ήταν που σχεδίαζε πραξικόπημα στην χώρα, αιτιάσεις που απέρριψε κατηγορηματικά η Μόσχα.

Τεταμένη η κατάσταση

Για τεταμένη κατάσταση χωρίς ωστόσο να παρατηρείται κάποια πραγματική απειλή στα σύνορα της περιοχής του έκανε λόγο ο πρόεδρος της Υπερδνειστερίας, Vadim Krasnoselsky.
Όπως είπε, δεν υπάρχει κάποια απτή απειλή στα σύνορα.
«Περιέγραψε την κατάσταση τεταμένη ενώ κάλεσε για ψυχραιμία, επαναλαμβάνοντας πως σε περίπτωση πραγματικής απειλής για το λαό, θα ενημερώσει αμέσως» ανέφερε η υπηρεσία τύπου του Krasnoselsky με ανακοίνωση της στο Telegram.
Πάντως, στην ανακοίνωση υπάρχει προτροπή προς τους κατοίκους της περιοχής να μην πανικοβληθούν, επισημαίνοντας ωστόσο πως πρέπει να είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης