Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη πρόκληση από τον Καναδά: Πάση θυσία η Δύση πρέπει να αλλάξει το καθεστώς Putin στη Ρωσία

Επικίνδυνη πρόκληση από τον Καναδά:  Πάση θυσία η Δύση πρέπει να αλλάξει το καθεστώς Putin στη Ρωσία
Σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών του Καναδά από μόνη της η απομόνωση της Ρωσίας δεν είναι αρκετή στη Δύση για να πετύχει τους στόχους της, γι' αυτό και θα πρέπει να κάνει κάτι πιο δραστικό κατά της Μόσχας
Σχετικά Άρθρα
Πρωτοφανής και επικίνδυνη δήλωση από την υπουργό Εξωτερικών του Καναδά Mélanie Joly.
Δήλωσε πως η χώρα της ελπίζει να ανατρέψει τη ρωσική κυβέρνηση, προσθέτοντας μάλιστα ότι οι καναδικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι σε θέση να σχεδιάσουν μία επιχείρηση αλλαγής καθεστώτος, προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν τη Μόσχα.
Η δήλωση αυτή αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι από την πλευρά των δυνάμεων του ΝΑΤΟ ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι διακρατικού σεβασμού στις σχέσεις με τη Μόσχα.
Σύμφωνα με τη Joly, από μόνη της η απομόνωση της Ρωσίας δεν είναι αρκετή στη Δύση για να πετύχει τους στόχους της, γι' αυτό και θα πρέπει να κάνει κάτι πιο δραστικό κατά της Μόσχας.
Η Joly πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να δεχθεί οικονομική, πολιτική και διπλωματική επίθεση, έτσι ώστε να καταστεί απολύτως ανίκανη να συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στην Ουκρανία.
Με αυτή την έννοια, ελπίζει επίσης ότι, ως συνέπεια, η κυβέρνηση Putin θα ανατραπεί και ο ίδιος και οι σύμμαχοί του θα θεωρηθούν ένοχοι για εγκλήματα πολέμου στο μέλλον.
«Είμαστε σε θέση να δούμε πόσο απομονώνουμε το ρωσικό καθεστώς αυτή τη στιγμή —γιατί πρέπει να το κάνουμε οικονομικά, πολιτικά και διπλωματικά— και να δούμε ποιες είναι οι επιπτώσεις επίσης στην κοινωνία και πόσο βλέπουμε πιθανή μία αλλαγή καθεστώτος στην Ρωσία.
Ο στόχος είναι σίγουρα… να αποδυναμωθεί η ικανότητα της Ρωσίας να εξαπολύει επιθέσεις κατά της Ουκρανίας.
Θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι ο Putin και οι σύμμαχοί του θα λογοδοτήσουν.
Κάνω πάντα τη διαφορά μεταξύ του καθεστώτος και του λαού μιας δεδομένης χώρας, κάτι που είναι θεμελιώδες», είπε.

Εύσημα από Zelensky

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky επαίνεσε τις ανεύθυνες δηλώσεις της Καναδής υπουργού Εξωτερικών ενθαρρύνοντας μάλιστα τον Καναδά να επιβάλει και άλλες κυρώσεις στη Ρωσία, όσον αφορά στο αλουμίνιο και τον χάλυβα.
«Πρόσφατα, ο Καναδάς έκανε ένα σημαντικό βήμα επεκτείνοντας τις κυρώσεις στις εισαγωγές ρωσικού αλουμινίου και χάλυβα.
Ευχαριστώ τον Καναδά για αυτήν την απόφαση – για αυτό το μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα», είπε ο Zelensky.
Προφανώς, η αντίδραση της Ρωσίας στα λόγια του Καναδού υπουργού ήταν σοβαρή.
Στα κοινωνικά δίκτυα, εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σχολίασαν ότι οι καναδικές ελίτ ενθαρρύνουν μια φιλελεύθερη ατζέντα υπέρ των ναρκωτικών και κατά της οικογένειας στη χώρα ενώ υποστηρίζουν το ουκρανικό νεοναζιστικό καθεστώς, δείχνοντας έτσι την προφανή διαφορά τόσο στις ηθικές αξίες όσο και στις πολιτικές αρχές μεταξύ Ρωσίας και Καναδά.
«Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Melanie Joly δήλωσε την αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία ως στόχο της εξωτερικής πολιτικής του Καναδά… επίσημα (…)
Λυπούμαστε που βλέπουμε την κυβερνώσα φιλελεύθερη κλίκα να έχει υποτάξει τον Καναδά με μία παρακμιακή πολιτική κατά της οικογένειας, υπέρ των ναρκωτικών και υποστήριξη στην ατζέντα των ουκρανών νεοναζί», σχολίασαν ρωσικοί κύκλοι.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ρώσος πρέσβης στον Καναδά απάντησε στα λόγια της υπουργού δηλώνοντας «συγχυσμένος» με την ομιλία της και ζητώντας διευκρινίσεις για το αν καθοδηγεί την καναδική πρεσβεία στη Μόσχα να εργαστεί για αλλαγή καθεστώτος στη χώρα.
«Αρκετά μπερδεμένη όταν άκουσα από την Καναδή υπουργό Εξωτερικών Melanie Joly ότι στόχος της είναι η «αλλαγή καθεστώτος» στη Ρωσία. Έτσι δίνει οδηγίες στην καναδική πρεσβεία στη Μόσχα; (…)
Και παρεμπιπτόντως, ποια αντίδραση θα περιμέναμε αν, για παράδειγμα, κάποιος στη Μόσχα έλεγε ότι ο στόχος της Ρωσίας είναι «αλλαγή καθεστώτος» στην Οτάβα;», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης