Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πικρή αλήθεια για τους Ουκρανούς ενόψει αντεπίθεσης - Υπερτιμημένα τα Leopard, δεν είναι θαυματουργά

Η πικρή αλήθεια για τους Ουκρανούς ενόψει αντεπίθεσης - Υπερτιμημένα τα Leopard, δεν είναι θαυματουργά
Η ουκρανική αντεπίθεση εκτιμάται ότι θα εκδηλωθεί σε πολλά μέτωπα και κατευθύνσεις
Σχετικά Άρθρα
(upd) Λίγες εβδομάδες πριν από την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση των Ουκρανών, από την οποία εκτιμάται ότι θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η εξέλιξη του πολέμου με τη Ρωσία, αποτυπώνεται η πικρή αλήθεια για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες έχουν στηρίξει τις ελπίδες στα σύγχρονα οπλικά συστήματα που παραλαμβάνουν από τη Δύση, όπως για παράδειγμα στα γερμανικά άρματα μάχης Leopard, προκειμένου να εκδιώξουν το ρωσικό στρατό από τα εδάφη τους.

Υπερτιμημένα τα Leopard

Σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση czdefence.cz ο απόστρατος Τσέχος στρατηγός Jiri Shedivy υποστηρίζεται ότι τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard που δίνονται στην Ουκρανία είναι υπερτιμημένα, και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως θαυματουργά όπλα.
Επικαλέστηκε μάλιστα για την θέση του αυτήν το παράδειγμα της Τουρκίας.
«Το Leopard παρουσιάζεται ως κάποιο είδος θαυματουργού όπλου, κάτι που δεν είναι αλήθεια.
Οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν το Leopard στη Συρία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και έχασαν τουλάχιστον 10 μονάδες σε μόλις λίγες επιχειρήσεις αρμάτων μάχης» τόνισε ο Τσέχος στρατιωτικός.

Θολή εικόνα

Μάλιστα ο Shedivy ανέφερε ότι δεν υπάρχει και ακριβής εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο, καθώς τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας δεν παρέχει αρκετές πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στη ζώνη της στρατιωτικής σύγκρουσης.
Αναφέρθηκε στις επικριτικές δηλώσεις του αρχηγού του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγού Mark Milley για την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία.
«Πιστεύω ότι αρκετοί Δυτικοί πολιτικοί δεν γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση πραγμάτων στην Ουκρανία.
Είναι πιθανό όταν κάποιος από αυτούς πάει εκεί, να έχει μια καλύτερη εικόνα της πραγματικότητας.
Ίσως ο στρατός να το ξέρει καλύτερα» είπε ο Τσέχος στρατηγός.

Παραλαμβάνουν άρματα και μαχητικά οι Ουκρανοί

Την ίδια στιγμή, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να εξοπλίζονται με εντατικούς ρυθμούς από τη Δύση.
Ήδη έχουν παραλάβει 18 σύγχρονα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2A6, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz την περασμένη Δευτέρα, ενώ παράλληλα έχουν προμηθευτεί και τα βρετανικά άρματα Challenger.
Επιπλέον, Σλοβακία και Πολωνία έχουν ανακοινώσει ότι έχουν στείλει τα πρώτα μαχητικά MiG29 στο Κίεβο, αν και στην πρόσφατη συνέντευξη του στο Associated Press ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky είπε πως ακόμα ο ουκρανικός στρατός δεν έχει παραλάβει κανένα μαχητικό αεροσκάφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης