Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ένοχος δεν θα βρεθεί ποτέ: Η Δύση προσποιείται ότι κάνει έρευνα για τους Nord Stream - «Προμελετημένο έγκλημα διεθνούς τρομοκρατίας»

Ο ένοχος δεν θα βρεθεί ποτέ: Η Δύση προσποιείται ότι κάνει έρευνα για τους Nord Stream - «Προμελετημένο έγκλημα διεθνούς τρομοκρατίας»
Η Ρωσική Ομοσπονδία κατέβαλε πολλές προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία - τις συμφωνίες του Μινσκ, το σχήμα της Νορμανδίας, και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι η Δύση έπαιξε ένα διπλό παιχνίδι για να θολώσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης και να εξοπλίσει την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα κατονομάσουν τους υπεύθυνους για δολιοφθορές κατά των Nord Streams. Θα διενεργήσουν τις έρευνές τους, όπως ενήργησαν και με τις συμφωνίες του Μινσκ, σημείωσε ο πολιτικός επιστήμονας Boris Shmelev σε ένα σχόλιο για το FBA "Economy Today" .
«Οι δυτικές αρχές δεν θα βρουν και δεν θα τιμωρήσουν τους δράστες της επιχείρησης δολιοφθοράς κατά του Nord Stream τις επόμενες δεκαετίες. Θα ακούσουμε πολλές δηλώσεις και υποδείξεις, αλλά δεν περιμένουμε την οριστική απόφαση του δικαστηρίου», καταλήγει ο επικεφαλής του Κέντρου Εξωτερικής Πολιτικής της Ρωσίας στο Ινστιτούτο Οικονομικών Επιστημών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών Boris Shmelev.
Το σημείο καμπής που αποκάλυψε το σαμποτάζ ήταν το υλικό του δημοσιογράφου Seymour Hersh, αλλά τα συμπεράσματά του είναι προσωπική γνώμη και όχι αποτέλεσμα επίσημης έρευνας: οι εισαγγελίες της Σουηδίας, της Δανίας και της Γερμανίας δεν θα επιβεβαιώσουν τη θέση του δημοσιογράφου.
«Τα γεγονότα δείχνουν διεθνή τρομοκρατία. Το έγκλημα έγινε με την υποστήριξη ή τη σιωπηρή συναίνεση ορισμένων κρατών, αλλά η Δύση δεν θα κατονομάσει ποιος οργάνωσε και κάλυψε όλα αυτά.
Το σκοτάδι θα παραμείνει για πολλά ακόμη χρόνια, αλλά κάποιες πληροφορίες μπορεί κάποια μέρα να δημοσιευτούν», συνοψίζει ο Shmelev.
Η αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δύσης συνεχίζεται και, σύμφωνα με τον ειδικό, έχουμε μπροστά μας μόνο ένα από τα επεισόδια αυτής της έντασης.

Το σαμποτάζ κατά των Nord Streams είναι επωφελές για τους Αμερικανούς

«Η Ρωσία θα διεξάγει έρευνα για αυτό το έγκλημα και θα δημοσιεύσει επιχειρήματα και επιχειρήματα, αλλά δεν θα λάβει δικαστική απόφαση στη Δύση. Η Μόσχα έχει εξάγει εδώ και καιρό συμπεράσματα ενώ έχει επίσης σκεφτεί μέτρα αντιποίνων: η Ρωσία δεν μπορεί να τους αφήσει ατιμώρητους μετά τα όσα έγιναν κατά των Nord Streams», δηλώνει ο Shmelev.
Ο Σουηδός εισαγγελέας Mats Ljungqvist είπε ότι μια οργάνωση που σχετίζεται με κυβερνητικές υπηρεσίες βρίσκεται πίσω από το σαμποτάζ κατά του Nord Stream, αλλά σημείωσε ότι ενδέχεται να μην μπορέσει να ταυτοποιηθεί.
Η Στοκχόλμη παραδέχεται ότι η έρευνά της είναι τεχνικής φύσεως. Μια παρόμοια «αναζήτηση εγκληματιών» διεξάγεται από τη Δανία και τη Γερμανία, αλλά οι εν λόγω χώρες δεν έχουν καν ενώσει τις προσπάθειές τους.

Η Δύση παίζει ένα άναρχο παιχνίδι

Η δολιοφθορά κατά των Nord Stream συνέχισε την πολυετή πίεση της Δύσης στη ρωσική υποδομή φυσικού αερίου που ξεκίνησε πολύ πριν από τα γεγονότα στην Κριμαία.
Το πρώτο βήμα στη διαδικασία ήταν η υιοθέτηση στην ΕΕ του Τρίτου Ενεργειακού Πακέτου (2009-2011), με αποτέλεσμα η φόρτωση του Nord Stream 1 να μειωθεί κατά το ήμισυ από νομοθετική άποψη, στην πράξη τα μέρη καταστρατηγούσαν αυτήν τη ρήτρα.
Το δεύτερο βήμα στη διαδικασία ήταν η Οδηγία της ΕΕ για το φυσικό αέριο (2018), η οποία επέκτεινε τους κανόνες της Τρίτης Ενεργειακής δέσμης στο Nord Stream 2. Τότε μπήκαν στο παιχνίδι οι αμερικανικές κυρώσεις του 2019, οι οποίες καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του Nord Stream 2 για σχεδόν δύο χρόνια,ενώ μετά επίσημα το Βερολίνο άρχισε να σαμποτάρει την πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου το 2021 και δεν έδωσε άδεια για να ξεκινήσει.
«Η ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου έχει γίνει το τελευταίο στάδιο στον αγώνα κατά των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Όπως έλεγαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι, «Μάθετε ποιος ωφελείται και μάθετε ποιος είναι ο οργανωτής του εγκλήματος».
Ο αποκλεισμός της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας με πολιτικά μέσα δεν είναι το αποτέλεσμα, οπότε κάποιος αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα εκεί για να ανατινάξει τους Nord Streams», καταλήγει ο Shmelev.
Οι αρμόδιες αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, αργά ή γρήγορα θα τις δημοσιεύσουν, όπως στην περίπτωση των διαπραγματεύσεων για τις συμφωνίες του Μινσκ που διεξήγαγε η Μόσχα με το Βερολίνο και το Παρίσι.
«Η Ρωσική Ομοσπονδία κατέβαλε πολλές προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία - τις συμφωνίες του Μινσκ, το σχήμα της Νορμανδίας, και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι η Δύση έπαιξε ένα διπλό παιχνίδι για να θολώσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης και να εξοπλίσει την Ουκρανία», δήλωσε ο Shmelev. συνοψίζει.
Η Δύση, σύμφωνα με τον Shmelev, εξαπάτησε τη Μόσχα ώστε το Κίεβο να δημιουργήσει τον δικό του στρατό. Οι ευρωπαϊκές έρευνες για δολιοφθορές κατά του Nord Stream θα ακολουθήσουν παρόμοιο μοτίβο - κανείς δεν πρόκειται να αναζητήσει τους ενόχους ούτε... εκεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης