Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνελήφθησαν τρεις Ουκρανοί σαμποτέρ που σχεδίαζαν να ανατινάξουν σιδηροδρομική γραμμή στη Zaporizhia

Συνελήφθησαν τρεις Ουκρανοί σαμποτέρ που σχεδίαζαν να ανατινάξουν σιδηροδρομική γραμμή στη Zaporizhia
Όλοι τους είναι μέλη μιας ουκρανικής αναγνωριστικής ομάδας

Οι σαμποτέρ που συνελήφθησαν στην περιοχή Zaporizhia και συμμετείχαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις ενήργησαν κατόπιν εντολής των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας, ανέφεραν οι περιφερειακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιφέρειας Zaporizhia Yevgeny Balitsky δήλωσε ότι οι περιφερειακές αρχές επιβολής του νόμου συνέλαβαν τρεις άνδρες ηλικίας 49, 30 και 26 ετών στη Μελιτόπολη για συνενοχή τους στη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στο έδαφος της περιοχής.
Όλοι τους είναι μέλη μιας ουκρανικής αναγνωριστικής ομάδας, πρόσθεσε ο Balitsky.
Διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης ότι οι συλληφθέντες ενήργησαν κατόπιν εντολής ενός αξιωματούχου της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.«Χρησιμοποίησαν μέσα που ήταν κρυμμένα σε κρύπτες για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.
Συγκεκριμένα, οι τρεις σαμποτέρ «έλαβαν συνολικά 10.000 εθνικά νομίσματα (273 δολάρια) για την ανατίναξη της σιδηροδρομικής γραμμής», είπε ο εκπρόσωπος.
«Οι συλληφθέντες είναι κάτοικοι της Μελιτόπολης, έχουν ριζοσπαστικές απόψεις και περιμένουν την επιστροφή του ουκρανικού στρατού.
Είχαν συλληφθεί στο παρελθόν από τις ουκρανικές αρχές επιβολής του νόμου σε πολλές περιπτώσεις για παραβίαση της δημόσιας τάξης», πρόσθεσε.
Οι κρατούμενοι «παρείχαν στους χειριστές τους στην SBU (την Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας) τις φωτογραφίες των τοποθεσιών και του εξοπλισμού του ρωσικού στρατού», είπε ο εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης