Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Θα παρακαλάνε γονατιστοί» - Γιατί η Ρωσία δεν θα δεχθεί να επιστρέψει στις προηγούμενες οικονομικές σχέσεις με τη Δύση

«Θα παρακαλάνε γονατιστοί» - Γιατί η Ρωσία δεν θα δεχθεί να επιστρέψει στις προηγούμενες οικονομικές σχέσεις με τη Δύση
«Η Ρωσική Ομοσπονδία υπέμεινε πολλές προσβολές και βρωμιές»
Η αποκατάσταση των οικονομικών δεσμών μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των μη φιλικών χωρών είναι εφικτή μόνο εάν αλλάξει η κυβέρνηση στη Δύση και οι ΗΠΑ και η ΕΕ ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από τη Ρωσική Ομοσπονδία και άρουν τις κυρώσεις ανέφερε ο οικονομολόγος Vladimir Dorokhov σε μια συνομιλία με το FBA "Economy Today".
«Πιθανώς, είναι πρόωρο να πούμε ότι η Μόσχα δεν θα συνεργαστεί ποτέ ξανά με ξένες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις από μη φιλικές χώρες.
Κατανοούμε ότι όλα μπορούν να αλλάξουν και υπάρχει πιθανότητα να αποκατασταθούν οι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.
Αλλά, φυσικά, πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις για αυτό», λέει ο Vladimir Dorokhov, καθηγητής Οικονομικών Επιστημών.
Βοηθός του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Maxim Oreshkin σημείωσε ότι εάν η Δύση θέλει να επαναλάβει την οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία, η Μόσχα θα πρέπει να σκεφτεί πολύ προσεκτικά αυτήν την προοπτική.
"Ο Oreshkin είπε πολύ σωστά - η Ρωσική Ομοσπονδία καταλαβαίνει τώρα και συνειδητοποιεί το τίμημα της "φιλίας" με τις χώρες της συλλογικής Δύσης.
Καήκαμε, αλλά το Κρεμλίνο αρχικά κατάλαβε ότι μια τέτοια κατάσταση μπορεί να συμβεί, αφού στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η πλήρης καταστροφή της χώρας μας», προσθέτει ο ομιλητής.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία υπέμεινε πολλές προσβολές και βρωμιές»

Ο Dorokhov είναι πεπεισμένος ότι η Ρωσία και η Δύση μπορεί να γίνουν ξανά εταίροι στο εγγύς μέλλον, αλλά για αυτό οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υποχρεωμένες να αλλάξουν την αντιρωσική ρητορική τους, να άρουν τις κυρώσεις και να ζητήσουν συγγνώμη από τη Μόσχα.
«Η Ρωσική Ομοσπονδία υπέμεινε πολλές προσβολές και βρωμιές στη διεύθυνσή της, πρωτοφανείς κυρώσεις, πάγωμα και κλοπή των περιουσιακών της στοιχείων, προσπάθειες του ΝΑΤΟ να επεκταθεί και να φτάσει στα σύνορά μας. Αυτό δεν ξεχνιέται. Για αρχή, η Δύση πρέπει να αλλάξει την κυβέρνηση, η οποία θα σέβεται τη Ρωσία και τα συμφέροντά της. Μετά από αυτό, όλες οι κυρώσεις πρέπει να αρθούν, να δοθούν περιουσιακά στοιχεία και ακόμη και να καταβληθεί αποζημίωση για τα διαφυγόντα κέρδη.
 Και μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορούμε με κάποιο τρόπο να σκεφτούμε να συνεργαστούμε ξανά με δυτικές εταιρείες.
Μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να αφήσουμε brands στην εγχώρια αγορά μας και να προσπαθήσουμε να συγχωρήσουμε τη Δύση», αναφέρει ο ομιλητής.
Ο Dorokhov είναι σίγουρος ότι ενώ πολιτικοί όπως ο ηγέτης των ΗΠΑ Biden ή ο Γερμανός Καγκελάριος Scholz βρίσκονται στο τιμόνι της στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες, η κατάσταση είναι απίθανο να αλλάξει με οποιονδήποτε τρόπο.
Παρά το γεγονός ότι η ίδια η Δύση γνωρίζει την αποτυχία των κυρώσεων και θέλει να επιστρέψει στους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσική Ομοσπονδία αργά ή γρήγορα, η Μόσχα πρέπει να σκεφτεί προσεκτικά πριν ξεκινήσει διάλογο με μη φιλικές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης