Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA: Η ύφεση στις ΗΠΑ θα χαλάσει το πάρτι των τεχνολογικών μετοχών

BofA: Η ύφεση στις ΗΠΑ θα χαλάσει το πάρτι των τεχνολογικών μετοχών
Ο Nasdaq 100 έχει εκτιναχθεί κατά 22% φέτος
Μια παρατεταμένη περίοδος οικονομικής ύφεσης στις ΗΠΑ θα επηρεάσει τις τεχνολογικές μετοχές σε μια εποχή που προσελκύουν μεγάλο βάρος επενδυτικών κεφαλαίων, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Bank of America.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής ανάλυσης της Bank of America, Michael Hartnett, μια ύφεση "θα ραγίσει την πίστωση και την τεχνολογία", όπως ακριβώς συνέβη το 2008.
Οι επενδυτές έριξαν 3,8 δισ. δολάρια σε μετοχές τεχνολογίας την εβδομάδα έως τις 10 Μαΐου, τη μεγαλύτερη εισροή από τον Δεκέμβριο του 2021, ανέφερε η BofA, επικαλούμενη στοιχεία της EPFR Global.
Στον αντίποδα, 2,1 δισ. δολάρια αποσύρθηκαν από χρηματοοικονομικές μετοχές, η μεγαλύτερη ροή από τον Μάιο του 2022, εν μέσω αναταραχής μεταξύ των περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ.
Ο Nasdaq 100 έχει εκτιναχθεί κατά 22% φέτος, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει σύντομα να χαλαρώνει τη νομισματική πολιτική, ανακουφίζοντας την πίεση στον ευαίσθητο στα επιτόκια κλάδο.
Και ενώ τα κέρδη του κλάδου πρόκειται να επεκτείνουν την πτώση από πέρυσι, οι έμποροι προβλέπουν ήδη ανάκαμψη το 2024.

Ο ρόλος της Fed

Ο Hartnett, ο οποίος προέβλεψε σωστά πέρυσι ότι οι φόβοι για ύφεση θα τροφοδοτούσαν μια έξοδο μετοχών, προειδοποίησε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι απίθανο να σταματήσει την αύξηση των επιτοκίων εν μέσω υψηλού πληθωρισμού καθώς και χαμηλών ποσοστών ανεργίας.
Αυτό είναι παρόμοιο με τους στρατηγικούς αναλυτές του Bloomberg Intelligence, οι οποίοι βλέπουν περιθώρια για να ξεφουσκώσει μια φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών, καθώς "αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα των υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτοκίων και των συγκρατημένων προοπτικών κερδών".
Ο Hartnett δήλωσε ότι μια αρνητική ανακοίνωση για τις μισθοδοσίες θα ήταν σήμα αγοράς για τις κυκλικές μετοχές που συνδέονται με την οικονομία - όπως οι μετοχές τεχνολογίας - το 2023.
Η αγορά εργασίας ήταν ανθεκτική στις ΗΠΑ, με τις προσλήψεις και την αύξηση των μισθών των εργαζομένων να επιταχύνονται τον Απρίλιο.
Μεταξύ άλλων αξιοσημείωτων ροών την τελευταία εβδομάδα, ο ρυθμός των εισροών σε μετρητά επιβραδύνεται, με 13,8 δισ. δολάρια να εισρέουν στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.
Εν τω μεταξύ, τα κρατικά ομόλογα σημείωσαν τη μεγαλύτερη εισροή των τελευταίων έξι εβδομάδων, ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα αμερικανικά και τα ευρωπαϊκά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια είχαν από 2,7 δισ. δολάρια και 2,2 δισ. δολάρια, αντίστοιχα, εξαγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης