Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πότε βλέπει το τέλος του πολέμου ο Lavrov (Ρωσία) – Οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν τους συμμάχους τους

Πότε βλέπει το τέλος του πολέμου ο Lavrov (Ρωσία) – Οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν τους συμμάχους τους
Ο Zelensky θα είναι στην εξουσία για όσο καιρό τον χρειαστούν οι ΗΠΑ υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μόλις οι ΗΠΑ αποφασίσουν ότι δεν χρειάζονται άλλο την κυβέρνηση Zelensky διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος υποστήριξε πως είναι συνήθης τακτική των Αμερικάνων να εγκαταλείπουν τους συμμάχους τους, όπως έκαναν και στο Αφγανιστάν.
«Οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν την αφγανική κυβέρνηση, στην οποία είχαν στηριχθεί κατά τη διάρκεια της 20ετούς και πλέον αμερικανικής κατοχής της χώρας.
Ελπίζω οι σύγχρονοι πολιτικοί να προσέξουν την ιστορία.
Οι πολιτικοί επιστήμονες έχουν γράψει πολλά για αυτό.
Προβλέπουν ότι όλο αυτό θα συνεχιστεί για όσο καιρό το χρειάζονται οι Αμερικάνοι.
Αυτοί οι άνθρωποι, η κυβέρνηση του Κιέβου θα είναι στην εξουσία για όσο καιρό τους χρειάζονται οι ΗΠΑ» υποστήριξε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Tsargrad TV ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Μας ζητούν την απελευθέρωση Gershkovich

Σύμφωνα με τον Lavrov, οι ΗΠΑ καλούν διαρκώς τη Ρωσία για την απελευθέρωση του Αμερικάνου δημοσιογράφου της Wall Street Journal Εvan Gershkovich αλλά και του Paul Whealan, οι οποίοι έχουν και οι δύο κατηγορηθεί για κατασκοπεία.
«Αρκετές φορές η Ουάσινγκτον έχει καλέσει τον σύμβουλο του Προέδρου, Yury Ushakov, στέλνοντας το ίδιο μήνυμα: «Απελευθερώστε τον Paul Whelan και τον Εvan Gershkovich» υποστήριξε ο Lavrov.

Πιέσεις ΗΠΑ

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ αλλά και συνολικά τη Δύση πως πιέζουν ασφυκτικά τους πιο στενούς συμμάχους της Ρωσίας στον μετά – σοβιετικό χώρο έτσι ώστε να τους οδηγήσουν σε μια πολύ άβολη θέση όσον αφορά τις σχέσεις τους με τη Μόσχα.
«Υπάρχουν πολλά γεγονότα που βασίζονται σε ενέργειες, ανακοινώσεις από τους πιο στενούς συμμάχους και στρατηγικούς εταίρους μας που λένε ότι αναγκάστηκαν να βρεθούν σε μια πολύ άβολη θέση.
Προσπαθούν να μην κάνουν κάτι που θα τους προκαλούσε οικονομική ζημία.
Η Δύση μεθοδικά και κυνικά, απαιτεί από αυτά τα κράτη να μην κάνουν βήματα που θα είναι αντίθετα στα συμφέροντα της, υποσχόμενη τα πάντα.
Αν και στο τέλος αυτό σημαίνει την ανάμειξη της στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών» υποστήριξε ο Lavrov.

Διασταυρούμενα πυρά

Κατά τον Lavrov, οι σύμμαχοι της Μόσχας είναι εγκλωβισμένοι σε διασταυρούμενα πυρά, τη στιγμή που όπως είπε, ο ρόλος της Δύσης στην οικονομία της Κεντρικής Ασίας και του νότιου Καυκάσου, ολοένα και αυξάνεται.
«Ταυτόχρονα, επεκτείνεται το δίκτυο των χρηματοδοτούμενων μΚΟ από τον προϋπολογισμό κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε ορισμένες μετασοβιετικές χώρες, νιώθουν πιο άνετα.
Δεν θα τις απαριθμήσω, είναι γνωστές.
Παρόλο αυτά πιστεύω ότι αυτές οι χώρες στέκονται δίπλα στη Ρωσία.
Είναι πραγματικοί σύμμαχοι μας και το απέδειξε ο εορτασμός της 9ης Μαΐοιυ» τόνισε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης