Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Οι ΗΠΑ δημιούργησαν την ουκρανική κρίση για να εμποδίσουν τη δημιουργία του πολυπολικού κόσμου

Lavrov: Οι ΗΠΑ δημιούργησαν την ουκρανική κρίση για να εμποδίσουν τη δημιουργία του πολυπολικού κόσμου
«Οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες ούτε σε αυτό το στάδιο, ούτε στο άμεσο μέλλον, για οποιαδήποτε εποικοδομητική δράση στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες ούτε σε αυτό το στάδιο ούτε στο άμεσο μέλλον για οποιοδήποτε είδος εποικοδομητικής δράσης, όσον αφορά στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σε συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του από την Ουγκάντα Jeje Odongo.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έτοιμες ούτε σε αυτό το στάδιο ούτε, κατά τη γνώμη μου, στο άμεσο μέλλον, για οποιαδήποτε εποικοδομητική δράση σχετικά με τη διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία, την οποία οι ίδιες δημιούργησαν εδώ και πολλά χρόνια», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τον Lavrov, οι ΗΠΑ δημιούργησαν την κατάσταση στην Ουκρανία «μέσω της στρατηγικής τους πορείας για να αντιταχθούν στον αντικειμενικό σχηματισμό ενός πολυπολικού κόσμου, να διατηρήσουν την ηγεμονία τους και να υποτάξουν οποιονδήποτε και όλους στη θέλησή τους».

Υπάκουο όργανο η Ουκρανία

«Η Ουκρανία χρησιμοποιείται ως υπάκουο όργανο στο πλαίσιο αυτής της πορείας», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa δήλωσε στις 16 Μαΐου ότι οι ρωσικές και ουκρανικές αρχές συμφώνησαν να δεχτούν μια αφρικανική αντιπροσωπεία για να επιδιώξουν μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.
Ο Ramaphosa μίλησε εξ ονόματος έξι αφρικανικών εθνών: της Αιγύπτου, της Ζάμπια, της Δημοκρατίας του Κονγκό, της Σενεγάλης, της Ουγκάντα και της Νότιας Αφρικής.
Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρωτοβουλία της Νοτίου Αφρικής, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, John Kirby, είπε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία για ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία, αφού πρώτα υποστηριχθεί από τον Ουκρανό πρόεδρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης