Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με Putin και Zelensky μίλησε ο Erdogan για το φράγμα Nova Kakhovka – Ζητά διεθνή έρευνα για την καταστροφή

Με Putin και Zelensky μίλησε ο Erdogan για το φράγμα Nova Kakhovka –  Ζητά διεθνή έρευνα για την καταστροφή
«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στον Ρώσο ομόλογό του στον απόηχο της καταστροφής του φράγματος Nova Kakhovka
Σχετικά Άρθρα
Την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας επανέλαβε ο Tayyip Erdogan σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin την Τετάρτη 7/6/2023.
«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στον Ρώσο ομόλογό του στον απόηχο της καταστροφής του φράγματος Nova Kakhovka.
«Η διεξαγωγή διεξοδικής έρευνας για την έκρηξη του φράγματος που θα δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας είναι σημαντική» δήλωσε ο Erdogan.
«Θα μπορούσε να δημιουργηθεί διεθνής επιτροπή για τη διερεύνηση της έκρηξης.
Ως Τουρκία είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε» σημείωσε σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.
Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος επικοινώνησε και με τον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky.
Ο Erdogan πρότεινε και στον Zelensky τη σύσταση διερευνητικής επιτροπής σχετικά με την έκρηξη στο φράγμα.
Οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ουκρανίας συζήτησαν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την καταστροφή του φράγματος, καθώς και για τη συμφωνία για τα σιτηρά.
«Η Άγκυρα είναι έτοιμη να συμβάλει για τη διασφάλιση της ειρήνης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου» επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος στον Ουκρανό ομόλογό του στην τηλεφωνική επικοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης