Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Coldplay έχουν φυτέψει 5 εκατομμύρια δέντρα κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους

Οι Coldplay έχουν φυτέψει 5 εκατομμύρια δέντρα κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους
Σε ανακοίνωσή τους, οι Coldplay γνωστοποίησαν ότι κατά τη διάρκεια της περιοδείας «Music of the Spheres World Tour» μειώθηκαν κατά 47% οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από αλλαγές στις συναυλίες, τη μεταφορά του εξοπλισμού και τα ταξίδια των μελών του συγκροτήματος και του συνεργείου
Οι Coldplay κατέβαλαν προσπάθειες τον τελευταίο χρόνο να κάνουν την περιοδεία τους «Music of the Spheres World Tour» πιο βιώσιμη και σύμφωνα με το Billboard, τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά.
Εκτός από τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά σχεδόν 50% από την προηγούμενη περιοδεία του το συγκρότημα έχει φυτέψει 5 εκατομμύρια δέντρα στα ταξίδια τους σε όλο τον κόσμο για τις συναυλίες.
Το συγκρότημα έχει δεσμευτεί να φυτεύει ένα δέντρο για κάθε εισιτήριο που πωλείται στην περιοδεία, καθώς και να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 50% σε σύγκριση με την «Head Full of Dreams Tour» του 2016-2017.
Σε ανακοίνωσή τους, οι Coldplay γνωστοποίησαν ότι κατά τη διάρκεια της περιοδείας «Music of the Spheres World Tour» μειώθηκαν κατά 47% οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από αλλαγές στις συναυλίες, τη μεταφορά του εξοπλισμού και τα ταξίδια των μελών του συγκροτήματος και του συνεργείου. Τα δεδομένα αξιολογήθηκαν ανεξάρτητα από τον καθηγητή Τζον Φερνάντεζ από την Πρωτοβουλία Λύσεων για το Περιβάλλον του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT).
«Τώρα που μπαίνουμε στο δεύτερο έτος της περιοδείας, αρχίσαμε να διαχειριζόμαστε ολόκληρη τη συναυλία (ήχος, φώτα, λέιζερ κ.λπ.) από ένα ηλεκτρικό σύστημα μπαταρίας που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά» διευκρίνισαν οι Coldplay. «Χρησιμοποιούμε ηλεκτρικά οχήματα και εναλλακτικά καύσιμα όπου μπορούμε και μειώνουμε στο ελάχιστο τη χρήση απορριμμάτων και πλαστικών» ανέφεραν.
Οι Coldplay έχουν επίσης ενθαρρύνει τους θαυμαστές τους να δώσουν προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος, όταν παρακολουθούν τις συναυλίες τους.
Το συγκρότημα προσφέρει ποδήλατα γυμναστικής και κινητικές πίστες χορού που επιτρέπουν στους θαυμαστές να βοηθούν στην τροφοδότηση με ενέργεια της σκηνής και πρότειναν στους θεατές να χρησιμοποιούν εναλλακτικά μέσα μεταφοράς και να φέρνουν τα δικά τους μπουκάλια νερού που γεμίζουν ξανά στις συναυλίες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης