Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Δεν πρόκειται ποτέ η Δύση να συντρίψει, έστω να γονατίσει, τη Ρωσία... Ας το πάρει απόφαση», δηλώνει αξιωματούχος

«Δεν πρόκειται ποτέ η Δύση να συντρίψει, έστω να γονατίσει, τη Ρωσία... Ας το πάρει απόφαση», δηλώνει αξιωματούχος
Η συγκράτηση της Ρωσίας είναι απολύτως σταθερός παράγοντας της πολιτικής των ΗΠΑ και της Βρετανίας, λέει το Κρεμλίνο
«Οι μήνες που πέρασαν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία έδειξαν ότι η Δύση έχει μηδενικές πιθανότητες να συντρίψει τη Ρωσία ή να τη γονατίσει έστω, δήλωσε η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) Valentina Matviyenko, την Κυριακή 11/6.
«Αν μιλάμε για τις ενέργειές μας στο εσωτερικό της χώρας, το βασικό συμπέρασμα είναι απολύτως σαφές: η Ρωσία πρέπει να είναι ισχυρή.
Επιπλέον, πρέπει να είναι ισχυρή από όλες τις απόψεις, τεχνολογικά, οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά και, αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, στρατιωτικά και στον τομέα της ασφάλειας», είπε η κορυφαία γερουσιαστής στο blog της την παραμονή της Ημέρας της Ρωσίας που γιορτάζεται στις 12 Ιουνίου.

"Σήμερα, 15 μήνες μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είναι απολύτως σαφές ότι υπάρχουν μηδενικές πιθανότητες να συντρίψουμε τη χώρα μας και να τη γονατίσουμε.
Η νίκη της Ρωσίας στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία είναι αναπόφευκτη", τόνισε ο Matviyenko.
Οι ρωσικές αρχές κατάφεραν εντός του συντομότερου δυνατού χρόνου να προσαρμόσουν το κράτος, την κοινωνία και την οικονομία στις νέες πραγματικότητες, επεσήμανε.
«Το κατάφεραν χωρίς να υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, χωρίς καμία ανατροπή στη δημόσια και πολιτική σφαίρα, χωρίς καν τον παραμικρό περιορισμό των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών. Χωρίς απότομες αλλαγές στην οικονομική διαχείριση, αν και υπήρξαν πολλές των εκκλήσεων για αυτό», είπε ο κορυφαίος γερουσιαστής.
«Φυσικά, γνωρίζουμε πλήρως ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε νέες σοβαρές προκλήσεις και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε πλήρως προετοιμασμένοι, κάτι που αναμφίβολα θα απαιτήσει μια νέα ποιότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ των αρχών και της κοινωνίας.
Θα το διασφαλίσουμε γιατί Τριάντα χρόνια νεότερης ιστορίας της Ρωσίας έχουμε θέσει ένα αξιόπιστο και ισχυρό θεμέλιο στο κρατικό και δημόσιο σύστημα μας», τόνισε ο Matviyenko.

Η συγκράτηση της Ρωσίας είναι απολύτως σταθερός παράγοντας της πολιτικής των ΗΠΑ και της Βρετανίας, λέει το Κρεμλίνο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία κάνουν προσπάθειες εδώ και δεκαετίες να περιορίσουν τη Ρωσία, δήλωσε λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σε ζωντανή μετάδοση στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 την Κυριακή.
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας σχολίασε έτσι μια δήλωση ότι η Μεγάλη Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες σκόπευαν να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία στην παγκόσμια αγορά πυρηνικής ενέργειας.
«Η πορεία προς τον περιορισμό της χώρας μας είναι ένας απολύτως σταθερός παράγοντας της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας.
Αυτό συμβαίνει για περισσότερο από μια δεκαετία και γι' αυτό ζούμε στις συνθήκες αυτών των προσπαθειών εδώ και αρκετά πολύ καιρό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου σε συνέντευξή του στην εκπομπή του δημοσιογράφου Pavel Zarubin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης