Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία): Η Δύση νιώθει απειλή και προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια στους BRICS

Lavrov (Ρωσία): Η Δύση νιώθει απειλή και προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια στους BRICS
Απειλή της κυριαρχίας της νιώθει η Δύση, σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ
Η Δύση βλέπει τον Οργανισμό του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ - CSTO) ως απειλή για την κυριαρχία της στη διεθνή σκηνή, γεγονός που εξηγεί γιατί προσπαθεί να διασπάσει τις τάξεις του, καθώς και να δημιουργήσει διχόνοια εντός της ομάδας BRICS (Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, στα μέσα ενημέρωσης μετά τη συνάντηση των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών (CFM) του ΟΣΣΑ με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko.
"Σημειώσαμε ότι ο οργανισμός αυτός, καθώς και ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης και οι BRICS θεωρούνται από τη Δύση ως απειλή για την κυριαρχία της στη διεθνή σκηνή, ως τα αναδυόμενα κέντρα μιας μελλοντικής πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, την οποία η Δύση θεωρεί απειλή για τα συμφέροντά της και την ηγεμονία της", δήλωσε ο Lavrov, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων TASS.
"Από την άποψη αυτή, παρατηρούμε επίσης τις έντονες και επιθετικές ενέργειες της Δύσης για τη διάσπαση των μελών της CSTO, καθώς και της ομάδας BRICS, του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και άλλων οργανισμών ανεξάρτητων από αυτήν, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών να καταφύγει σε ορισμένες ανέντιμες μεθόδους για να μπει σφήνα μεταξύ των μελών του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας", δήλωσε o Ρώσος ΥΠΕΞ.
Σημείωσε ότι οι δύο πλευρές είχαν μιάμιση ώρα συνομιλία με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας.
Ο Lukashenko εξήγησε το όραμά του για την κατάσταση στον κόσμο, το οποίο ήταν σύμφωνο με τις κοινές δράσεις και παρείχε τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη της CSTO.

Αντίσταση στις πιέσεις της Δύσης

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητο να αντισταθούμε στις πιέσεις της Δύσης και να εφαρμόσουμε πλήρως τις συμμαχικές υποχρεώσεις και να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη.
"Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας τόνισε ότι αυτό απαιτείται, κατά τη γνώμη του, την οποία συμμεριζόμαστε, όχι μόνο από το συμμαχικό ηθικό καθήκον, αλλά και από καθαρά ρεαλιστικά συμφέροντα. Σε τελική ανάλυση, όλοι πρέπει να ζήσουμε μαζί στο πλαίσιο της CSTO, στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, στο πλαίσιο της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και, φυσικά, στο πλαίσιο του κράτους της Ένωσης και να λύσουμε τα προβλήματά μας από κοινού.
Είμαστε προορισμένοι να ζήσουμε ο ένας δίπλα στον άλλο", κατέληξε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης