Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ σε Lavrov: Καμία ανάμειξη της Ουάσιγκτον στην ανταρσία της Wagner

ΗΠΑ σε Lavrov: Καμία ανάμειξη της Ουάσιγκτον στην ανταρσία της Wagner
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «ανοησίες» τους ισχυρισμούς της Δύσης και της Ουκρανίας για τη Zaporizhia
Σχετικά Άρθρα

Τα περί εμπλοκής τους στην ανταρσία της Wagner απορρίπτουν οι ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, δήλωσε Αμερικανίδα πρεσβευτής στη Μόσχα «έδωσε ενδείξεις» ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν εμπλοκή στην ένοπλη ανταρσία της Wagner με την Αμερικανίδα πρεσβευτή να εκφράζει την ελπίδα ότι το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο είναι ασφαλές.
Η Αμερικανίδα πρεσβευτής, Lynne Tracy, σύμφωνα με τον Lavrov, τόνισε η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας. Ωστόσο, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ερευνούν αν δυτικές υπηρεσίες κατασκοπείας διαδραμάτισαν κάποιον ρόλο στην ανταρσία της Wagner.
Παράλληλα είπε πως οι ισχυρισμοί της Δύσης και της Ουκρανίας ότι η Ρωσία σχεδιάζει να ανατινάξει τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia στην νότια Ουκρανία είναι «ανοησίες».

H Wagner συνεχίζεις τις επιχειρήσεις σε Μαλί και Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Την ίδια στιγμή, ο Lavrov δήλωσε πως η Wagner θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στο Μαλί και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, σημειώνοντας πως η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης δεν θα επηρεάσει τη σχέση της Μόσχας με τους συμμάχους της.
Τα μέλη της Wagner εργάζονται στο Μαλί και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία «ως εκπαιδευτές. Αυτή η δουλειά ασφαλώς και θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θεώρησε ότι η Ευρώπη και η Γαλλία «εγκαταλείποντας την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Μαλί», οδήγησαν αυτές τις χώρες να στραφούν στη Ρωσία και την Wagner για να έχουν στρατιωτικούς εκπαιδευτές και να «διασφαλίσουν την ασφάλεια των ηγετών των χωρών αυτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης