Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα... κάτεργα όποιος λέει «σ'αγαπώ» με εντολή Kim Jong-un: Να εξαλειφθεί «η σάπια γλώσσα του καπιταλισμού»

Στα... κάτεργα όποιος λέει «σ'αγαπώ» με εντολή Kim Jong-un: Να εξαλειφθεί «η σάπια γλώσσα του καπιταλισμού»
Πρέπει να εξαλειφθεί «η σάπια γλώσσα του καπιταλισμού», υποστηρίζει ο Kim
Βαρύτατες ποινές απειλούν όποιον τολμήσει να πει «σ'αγαπώ» στη Βόρεια Κορέα κατ'εντολή του τυράννου της Kim Jong-un.
Όσοι Βορειοκορεάτες συλλαμβάνονται να χρησιμοποιούν εκφράσεις τρυφερότητας μεταξύ ερωτευμένων, συζύγων ή και καθομιλουμένη φρασεολογία, ακόμη χειρότερα αργκό, ή εκφράσεις που παραπέμπουν σε επιρροές από την καπιταλιστική κουλτούρα της Νότιας Κορέας θα στέλνονται στα κάτεργα (στρατόπεδα εργασίας) προς γνώση και συμμόρφωση.
Βάσει του νέου Νόμου Περί Πολιτιστικής Προστασίας της Γλώσσας, που ψηφίστηκε πρόσφατα από το καθεστώς Kim, προβλέπεται ακόμη και η εσχάτη των ποινών, όπως αναφέρει η αγγλόφωνη κινεζική εφημερίδα South China Morning Post.

Τέλος τα «αγάπη μου» «μωρό μου» μεταξύ συζύγων και συντρόφων: Οι γυναίκες προσφωνούν τους συζύγους τους ως... «σύντροφε»!

Aπό τη στιγμή που ο Kim Jong-un απαγόρεψε τη χρήση της νοτιοκορεατικής φρασεολογίας, οι Βορειοκορεάτισσες δεν τολμούν να σκεφτούν πλέον να χρησιμοποιήσουν λέξεις όπως “jagiya”, που σημαίνει «γλύκα», γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουν δει νοτιοκορεατικές ταινίες.
Αντίθετα υποχρεούνται να προσφωνούν τους συζύγους τους με τη λέξη “dongji”, που σημαίνει «σύντροφε».
Ακόμη και η φράση «σε αγαπώ» συνιστά στην δυστοπική σκέψη του Kim ένδειξη ότι οι Βορειοκορεάτες παρακολουθούν φιλμ ή σίριαλ από τη Νότια Κορέα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της South China Morning Post, οπότε οι περιορισμοί επιβλήθηκαν για να εξαλειφθεί «η σάπια γλώσσα του καπιταλισμού».
Οι Βορειοκορεάτες καλούνται επίσης να αποφεύγουν λέξεις όπως “paesyeon” («μόδα»), “heeoseutali” («κόμμωση») και “waipeu” («σύζυγος»). Τον περασμένο Δεκέμβριο δύο έφηβοι οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα επειδή παρακολουθούσαν νοτιοκορεατικές και αμερικανικές ταινίες, που το καθεστώς του Κιμ χαρακτηρίζει «σατανικές». Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Mirror, οι δύο έφηβοι, που γνωρίστηκαν σε σχολείο, εκτελέστηκαν μπροστά σε πλήθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης