Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΑΤΟ: Η Νότια Κορέα στέλνει ενισχύσεις στην Ουκρανία - Τα Αμερικανικά υποβρύχια προκαλούν τους Βορειοκορεάτες

ΝΑΤΟ: Η Νότια Κορέα στέλνει ενισχύσεις στην Ουκρανία - Τα Αμερικανικά υποβρύχια προκαλούν τους Βορειοκορεάτες
Επεκτείνεται στην Ανατολική Ασία η επιρροή του ΝΑΤΟ - Επικίνδυνα πολεμικά σχέδια που εμπλέκουν την Νότια Κορέα απέναντι στην αυξανόμενη επιρροή της Κίνας

Η Νότια Κορέα απέστειλε αεροσκάφος που μετέφερε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία τη Δευτέρα (10/7) εν μέσω της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap τη Δευτέρα επικαλούμενο ανώνυμη πηγή στο υπουργείο Άμυνας.
«Αποφασίσαμε να στείλουμε πρόσθετες στρατιωτικές προμήθειες λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα της Ουκρανίας και στείλαμε ένα στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος για τη μεταφορά σχετικού υλικού», ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή.
Η Yonhap πρόσθεσε ότι η πηγή του υπουργείου Άμυνας αρνήθηκε να αποκαλύψει τον τελικό προορισμό του αεροσκάφους που απεστάλη ή το είδος του φορτίου που μεταφέρει το αεροσκάφος καθ' οδόν προς την Ουκρανία.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ αναχώρησε για τη Λιθουανία νωρίτερα τη Δευτέρα (10/7) για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία έχει προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί από την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, στις 11-12 Ιουλίου.
Σύμφωνα με το Yonhap, οι συνεχιζόμενες εξελίξεις στην Ουκρανία θα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Η Νότια Κορέα έχει ήδη αποστείλει μη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία με τους Ουκρανούς να ζητούν και εξοπλισμό εκκαθάρισης ναρκοπεδίων όπως και ασθενοφόρα.

Κινήσεις αμερικανικών υποβρυχίων στην Κορέα - Έντονη αντίδραση της Πιονγιάνγκ

Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι κινήσεις των Νοτιοκορεατών αφού έρχονται σε ένα συνολικό σκηνικό όξυνσης των εντάσεων, με τους Αμερικανούς να δηλώνουν στρατιωτική παρουσία στην κορεατική Χερσόνησο.
Ειδικότερα, η παρουσία ενός αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου σε λιμάνι της Ν. Κορέας προκάλεσε την οργή των Βορειοκορεατών.
Οι Βορειοκορεάτες έκαναν λόγο για απροκάλυπτο πυρηνικό εκβιασμό της Β. Κορέας και άλλων περιφερειακών κρατών, επισημαίνοντας πως η κίνηση αυτή συνιστά μια μεγάλη απειλή για την ειρήνη.
Η Β. Κορέα υποστηρίζει πως η κίνηση αυτή να αναπτυχθεί ένα πυρηνικό υποβρύχιο με πυρηνικές κεφαλές στην κορεατική χερσόνησο, καταγράφεται για πρώτη φορά από το 1981.
Το υποβρύχιο είχε εντοπιστεί στη Busan της Νότιας Κορέας, τον περασμένο Ιούνιο, προκειμένου να συμμετάσχει στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ – Ν. Κορέας, όπου συμμετείχαν αεροπλανοφόρα και βομβαρδιστικά Β-52.
Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ν. Κορέας Yoon Suk Yeol είχε πει πως «έχει έρθει η ώρα η διεθνής κοινότητα να δείξει πως η αποφασιστικότητα της να αποτρέψει το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας είναι ισχυρότερη από την επιθυμία της Β. Κορέας να αναπτύξει πυρηνικά όπλα». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης