Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oι ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες επίλυσης των διμερών διαφορών

Oι ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες επίλυσης των διμερών διαφορών
Συζήτησαν για τις διαδικασίες οριοθέτησης και ασφάλειας στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρώ
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashinyan, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Charles Michel και ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev συμφώνησαν σε συνάντηση στις Βρυξέλλες να εντείνουν τις προσπάθειες για την επίλυση των υπό συζήτηση ζητημάτων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αρμενίας το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023.
«Στις Βρυξέλλες διεξήχθη τριμερής συνάντηση του Αρμένιου Nikol Pashinyan, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev.
Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση στο Nagorno-Karabakh που πυροδότησε το παράνομο μλοκάρισματου διαδρόμου Lachin από το Αζερμπαϊτζάν.
Συζήτησαν για τις διαδικασίες οριοθέτησης και ασφάλειας στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, την απεμπλοκή περιφερειακών μεταφορών και οικονομικών υποδομών, τη συμφωνία για τη διευθέτηση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών και κατέληξαν σε συμφωνία για ενίσχυση των προσπαθειών για επίλυση των υπό συζήτηση ζητημάτων». ανέφερε η δήλωση.
Η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης επεσήμανε ότι οι τρεις ηγέτες έθιξαν τη διαδικασία υπογραφής ειρηνευτικής συνθήκης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, νομικά και θέματα ασφάλειας για τον λαό του Nagorno-Karabakh σχετικά με κρατούμενους, αγνοούμενους και άλλα ανθρωπιστικά ζητήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης