Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί έπληξαν με drone αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία – Βόμβες διασποράς στη Zaporizhia

Οι Ουκρανοί έπληξαν  με drone αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία – Βόμβες διασποράς στη Zaporizhia
Η αποθήκη πυρομαχικών ανατινάχθηκε
Ουκρανικό drone στόχευσε μία αποθήκη πυρομαχικών στο κεντρικό τμήμα της Κριμαίας το Σάββατο (22/7/2023), σύμφωνα με τον κυβερνήτη της χερσονήσου.
Γράφοντας στο Telegram, ο κυβερνήτης Sergey Aksyonov είπε ότι η αποθήκη πυρομαχικών, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Krasnogvardeysky, ανατινάχθηκε.
Βίντεο από την έκρηξη ανέβηκαν στο διαδίκτυο.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, δεν υπήρξαν θύματα.
«Έχει ληφθεί απόφαση να εκκενωθεί ο πληθυσμός σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από τον τόπο της έκτακτης ανάγκης και να τοποθετηθούν σε εγκαταστάσεις προσωρινής φιλοξενίας», είπε ο Aksyonov.
Ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι οι αρχές έχουν επίσης αναστείλει τη σιδηροδρομική κυκλοφορία στην περιοχή προκειμένου να «ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η έκτακτη ανάγκη θα αντιμετωπιστεί γρήγορα.

Επιβεβαίωση από Ουκρανούς


Το καθεστώς του Κιέβου επιβεβαίωσε το χτύπημα στην Κριμαία, υποστηρίζοντας ότι «έχει καταστρέψει μια αποθήκη πετρελαίου και ρωσικές στρατιωτικές αποθήκες» στη χερσόνησο.
Ορισμένες ουκρανικές ειδησεογραφικές πηγές υποστήριξαν ότι το χτύπημα δεν πραγματοποιήθηκε με drones, αλλά με πύραυλους cruise Storm Shadow που προμήθευσε η Βρετανία.
Αυτή ήταν η πέμπτη επίθεση της Ουκρανίας στην Κριμαία μέσα στην εβδομάδα.
Ο ρωσικός στρατός απάντησε στις προηγούμενες επιθέσεις χτυπώντας στρατιωτικούς στόχους υψηλής αξίας στην Οδησσό και σε κοντινές περιοχές.
Η επίθεση στην Οδησσό δεν ήταν η μόνη κλιμάκωση από την Ουκρανία στις 22 Ιουλίου.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αργότερα μέσα στην ημέρα ότι τέσσερις δημοσιογράφοι της Izvestiya και του RIA Novosti τραυματίστηκαν σε επίθεση ουκρανικών βομβών διασποράς στην περιοχή Zaporizhia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης