Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Παραμένει ο κίνδυνος επίθεσης στη Γέφυρα της Κριμαίας – Συνεχής υψηλός συναγερμός

Ρωσία: Παραμένει ο κίνδυνος επίθεσης στη Γέφυρα της Κριμαίας – Συνεχής υψηλός συναγερμός
Έχουν ενταθεί οι προσπάθειες επίθεσης των Ουκρανών με drones σε ρωσικές περιοχές αναφέρει η Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως παραμένει ο κίνδυνος της επίθεσης Ουκρανών στη Γέφυρα της Κριμαίας διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφέροντας πως για αυτόν τον λόγο οι αρμόδιες ρωσικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή υψηλό συναγερμό.
Όπως είπε ο Peskov, το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι προσπάθειες επίθεσης των Ουκρανών με drones κατά ρωσικών περιοχών.
«Όλες οι υπηρεσίες που διασφαλίζουν την ασφάλεια της Κριμαίας και άλλων περιοχών της Ρωσίας λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα σε σχέση με τις αυξημένες προσπάθειες για επιθέσεις μέσω drones.
Όλοι όσοι εμπλέκονται, είναι όλοι σε επιφυλακή, λαμβάνουν μέτρα» υπογράμμισε ο Peskov, επισημαίνοντας πως η προστασία των ρωσικών εδαφών, είναι μια καθημερινή, πολύ έντονη και 24ωρη εργασία.
Μάλιστα και με αφορμή τον εντοπισμό ενός φορτηγού πλοίου με ίχνη εκρηκτικών που εκτελούσε δρομολόγιο από την Τουρκία προς το ρωσικό λιμάνι Rostov on Don (για μεταφορά σιτηρών) και αφού προηγουμένως είχε περάσει από το ουκρανικό λιμάνι Kiliya, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε ότι αυτό δείχνει πως απαιτείται συνεχές επίπεδο αυξημένης επαγρύπνησης.

Εξουδετερώθηκαν τα drones κατά της Μόσχας

Αναφερόμενος στη σημερινή απόπειρα επίθεσης των ουκρανικών drones κατά της Μόσχας, ο Peskov υποστήριξε ότι τα συστήματα αεράμυνας λειτουργούν, κάτι που αποδείχθηκε και από την εξουδετέρωση όλων των drones.
«Γνωρίζετε ότι τα σημερινά drones εξουδετερώθηκαν.
Αυτό σημαίνει ότι μέτρα λαμβάνονται» είπε ο Peskov, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με το σύστημα αεράμυνας και το εάν θα χρειαστεί κάποια περαιτέρω ενίσχυση, παρέπεμψε στο υπουργείο Άμυνας.

Θα επιτευχθούν όλοι οι στόχοι

Επιπλέον, ο Peskov υποστήριξε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί, έως ότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί.
«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται, θα συνεχιστεί και οι στόχοι της πρέπει να επιτευχθούν» υπογράμμισε ο Peskov απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει κάποια απάντηση της Ρωσίας σε αυτήν την επίθεση των Ουκρανών κατά της Μόσχας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης