Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ και Λίβανος στο χείλος ενός νέου πολέμου: Απειλές προς την Hezbollah και διαμαρτυρία στο ΟΗΕ από το Τελ-Αβίβ

Ισραήλ και Λίβανος στο χείλος ενός νέου πολέμου: Απειλές προς την Hezbollah και διαμαρτυρία στο ΟΗΕ από το Τελ-Αβίβ
Ο Ισραηλινός αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ ξεκάρισε επί του θέματος ότι το Τελ Αβίβ δεν θα είναι σε θέση να ανεχθεί αυτό που περιέγραψε ως «αυξανόμενες παραβιάσεις της Hezbollah»
Το Ισραήλ είναι κοντά στη διεξαγωγή στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Λιβάνου, προειδοποίησε την Τετάρτη ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη.
Ειδικότερα, το Ισραήλ βρίσκεται στο «πιο κοντινό σε έναρξη στρατιωτικής δράσης στον Λίβανο από τον [πόλεμο] του 2006», δήλωσε ο Gilad Erdan στο Army Radio, επικαλούμενος αυτό που αποκάλεσε «κλιμάκωση της Hezbollah» κατά μήκος των συνόρων.
Ο Ισραηλινός εκπρόσωπος ξεκάρισε επί του θέματος ότι το Τελ Αβίβ δεν θα είναι σε θέση να ανεχθεί αυτό που περιέγραψε ως «αυξανόμενες παραβιάσεις της Hezbollah κατά του Ισραήλ».
Την Τρίτη, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Gutterres προειδοποιώντας για «βίαιη κλιμάκωση» κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.
Το Τελ-Αβίβ "δεν θα ανεχθεί αυξανόμενες απειλές για την ασφάλεια των πολιτών του και θα ενεργήσει όπως απαιτείται για την άμυνά του", προειδοποίησε ο Gallant.
Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από τις λιβανικές αρχές ή τη Χεζμπολάχ σχετικά με τις ισραηλινές κατηγορίες.
Τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου έχουν γίνει μάρτυρες έντασης τους τελευταίους μήνες εν μέσω αμοιβαίων κατηγοριών για παραβίαση και διέλευση της συνοριακής γραμμής.
Τον Ιούνιο, η Hezbollah έστησε σκηνές στις φάρμες Shebaa και στους λόφους Kfar Shouba κοντά στα σύνορα.
Από την πλευρά του, ο Λίβανος επιμένει ότι η περιοχή Shebaa Farms, η οποία βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967, είναι δικό του έδαφος.
Υπενθυμίζεται πως το 2006, το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ πολέμησαν έναν πόλεμο 34 ημερών στον οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.200 Λιβανέζοι – κυρίως άμαχοι.
Περίπου 160 Ισραηλινοί, κυρίως στρατιώτες, σκοτώθηκαν στην ίδια σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης