Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, με το βλέμμα στη Fed – Στο +0,18% o S&P 500, ο Nasdaq -0,02%

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, με το βλέμμα στη Fed – Στο +0,18% o S&P 500, ο Nasdaq -0,02%
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street...
Μεικτά πρόσημα εμφάνισαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, μετά τα αδύναμα δεδομένα από την αγορά εργασίας, και παρά το γεγονός ότι τα «κακά νέα από το μέτωπο της οικονομίας εξακολουθούν να είναι καλά νέα για τις αγορές».
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow σημειώνει άνοδο 0,33% στις 34.840 μον., ο δείκτης S&P 500 καταγράφει μείωση -0,03% στις 4.506 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq κινείται στο -0,20% και στις 14.010 μον.
dsadsadsa.JPG
Στο ταμπλό, η Intel σημείωσε άλμα 4,2%, ενώ κέρδη άνω του 1,5% κατέγραψαν οι Chevron, Caterpillar και Dow Inc.
Στον πυθμένα, η Walgreens Boots με «βουτιά» 7,43%, ενώ η Walt Disney υποχώρησε κατά 2,44%.

Επιπλέον, ανοδική τροχιά ακολούθησαν εντέλει οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά έξι μονάδες βάσης στο 4,17% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 4,87%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 2,3% στα 85,55 δολ. και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,1% στα 1.967 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,7% έναντι του ευρώ, στο 1,0852 δολ.

Η πρόσφατη έκθεση μισθοδοσίας μη γεωργικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ έδειξε ότι το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,8% τον Αύγουστο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του σε περισσότερο από ένα χρόνο.
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα παραμείνει στο 3,5%.
Σε ένα άλλο σημάδι επιβράδυνσης της οικονομίας και χαλάρωσης των πιέσεων στις τιμές, τα μέσα ωριαία κέρδη αυξήθηκαν 4,29% σε ετήσια βάση, λιγότερο από την αύξηση 4,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.
Οι μισθοδοσίες του Αυγούστου αυξήθηκαν με ταχύτερους ρυθμούς από τον αναμενόμενο, με την προσθήκη 187.000 θέσεων εργασίας.
Ωστόσο, οι αριθμοί θέσεων εργασίας που αναφέρθηκαν για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω κατά 110.000 συνολικά.
«Βλέπουμε την ομαλή προσγείωση που αναζητά η αγορά» είπε ο Ed Yardeni, πρόεδρος της Yardeni Research, στο «Squawk on the Street» του CNBC.
«Η αγορά αντιδρά όπως ακριβώς περίμεναν όλοι, στηρίζεται στην είδηση ότι τα πράγματα επιβραδύνονται, κάτι που συνιστά καλά νέα».
Παράλληλα, συρρίκνωση μεγαλύτερη του αναμενόμενου σημείωσε ο μεταποιητικός τομέας των ΗΠΑ…
Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποίησης ISM για τον Αύγουστο σημείωσε άνοδο στις 47,6 μονάδες από 46,4 τον Ιούλιο.
Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 46,8 μονάδες.
Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει συρρίκνωση της μεταποίησης.
Πρόκειται για τον ένατο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης, μετά από 30 μήνες επέκτασης.

Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα Bostic προειδοποίησε εκ νέου για τον κίνδυνο υπερβολικής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε αχρείαστα ρίσκα για την οικονομία.
«Νομίζω ότι η νομισματική πολιτική είναι αρκούντως περιοριστική» είπε ο Bostic σε συνέδριο της South African Reserve Bank στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.
Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές αγορές θα είναι κλειστές τη Δευτέρα για τον εορτασμό της Ημέρας Εργασίας (Labor Day).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης