Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σταθερά πρώτο το κόμμα της Meloni στις δημοσκοπήσεις

Ιταλία: Σταθερά πρώτο το κόμμα της Meloni στις δημοσκοπήσεις
Παραμένει πρώτο το κόμμα της Giorgia Meloni στις δημοσκοπήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ήπια πτώση στα ποσοστά του, καταγράφει το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, παραμένοντας, ωστόσο, πρώτο στις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας Swg για το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La7.
Συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση που παρουσιάσθηκε χθες 4/9, τα Αδέλφια της Ιταλίας λαμβάνουν το 28,2% της πρόθεσης ψήφου, ενώ πριν μια εβδομάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 29,4%.
Δεύτερη πολιτική δύναμη παραμένει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό 20,1%, με σταθερό ποσοστό, ενώ τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Πέντε Αστέρων, το οποίο πείθει το 16,9% των ερωτηθέντων και σημειώνει αύξηση του 0,6%, την τελευταία εβδομάδα.
Η Λέγκα επιλέγεται από το 9,4% των ερωτηθέντων, χάνοντας το 0,3% ενώ σημαντική πτώση καταγράφει η Φόρτσα Ιτάλια, την οποία είχε ιδρύσει, πριν τρεις δεκαετίες, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι: από το 7,2% της προηγούμενης εβδομάδας, τώρα βρίσκεται στο 6,4%.
Το κεντρώο κόμμα Azione, (Δράση) εξασφαλίζει το 3,5% της πρόθεσης ψήφου και η Ιταλική Αριστερά με τους Οικολόγους, τέλος, το 3,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης