Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Δεν θα ρίξουμε Taurus έξω από τα σύνορα μας – Καμία παραχώρηση εδάφους

Ουκρανία: Δεν θα ρίξουμε Taurus έξω από τα σύνορα μας – Καμία παραχώρηση εδάφους
Η Ουκρανία δεν θα παραχωρήσει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο των εδαφών της είπε ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba
Σχετικά Άρθρα
Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τους πυραύλους Taurus έξω από τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα μας υποστήριξε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Dmytro Kuleba, υπονοώντας με αυτόν τον τρόπο πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σκοπεύουν να τους ρίξουν στην Κριμαία και στις άλλες τέσσερες ουκρανικές επαρχίες που έχουν προσαρτηθεί από τη Ρωσία.
«Η Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιήσει τους πυραύλους Taurus εκτός των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων της» είπε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Kuleba, τη στιγμή πάντως που το Βερολίνο εξακολουθεί να αρνείται την παράδοση αυτών των πυραύλων παρά τα διαρκή αιτήματα του Κιέβου.
«Δεν θα ήθελα να ασκήσω πίεση στον καγκελάριο Scholz αλλά ελπίζω η απόφαση αποστολής τους να ληφθεί σύντομα, και όχι τους επόμενους μήνες.
Είμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με αυτό το θέμα από πέρσι» τόνισε ο Kuleba, επισημαίνοντας πως η απόφαση για την προμήθεια των Taurus εξαρτάται μόνο από τον καγκελάριο Scholz.
Μέχρι στιγμής πάντως ο Scholz αρνείται πεισματικά να συναινέσει στην προμήθεια των Taurus, αναφέροντας πως κύρια προτεραιότητα παραμένει η παροχή συστημάτων αεράμυνας και πυρομαχικών πυροβολικού στην Ουκρανία.

Ούτε ένα μέτρο

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, ο Kuleba υπογράμμισε πως το Κίεβο δεν πρόκειται να παραχωρήσει ούτε ένα μέτρο των εδαφών της.
«Η Ουκρανία δεν θα παραχωρήσει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο της επικράτειάς της.
Τελεία.
Καμία συζήτηση επί αυτού.
Δεύτερον, κάθε νέα γραμμή οριοθέτησης που μπορεί να φανταστεί κανείς με οποιονδήποτε τρόπο, και γνωρίζω ότι υπάρχουν τέτοιες επιθυμίες εκτός Ουκρανίας, δεν θα τερματίσει τον πόλεμο» επισήμανε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης