Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Προεδρικές εκλογές 2024: Χαώδης η διαφορά του Donald Trump από τον δεύτερο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

ΗΠΑ - Προεδρικές εκλογές 2024: Χαώδης η διαφορά του Donald Trump από τον δεύτερο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών
O πρώην Πρόεδρος παραμένει ο πρώτος μεταξύ των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων με 52% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο DeSantis ακολουθεί με 18%
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump συνεχίζει να διατηρεί υψηλότατη δημοτικότητα στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών στην προεδρική κούρσα, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει πολιτειακές και ομοσπονδιακές κατηγορίες, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του CNN.
Πιο συγκεκριμένα, ο Trump διατηρεί μία χαώδη διαφορά της τάξεως των 34 μονάδων έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του, του κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis.
O πρώην Πρόεδρος παραμένει ο πρώτος μεταξύ των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων με 52% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο DeSantis ακολουθεί με 18%.
Στις χαμηλότερες θέσεις ο πρώην αντιπρόεδρος Mike Pence και η πρώην απεσταλμένη του ΟΗΕ Nikki Haley ακολουθούν τον DeSantis με 7% και 6% αντίστοιχα.
Ακόμα χαμηλότερα πλασάρεται ο Γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Tim Scott που συγκεντρώνει 3%, ο πρώην κυβερνήτης του New Jersey, Chris Christie, με το 2% των «κόκκινων» ψήφων, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι συγκεντρώνουν περίπου το 1% των ψήφων.
Από το δείγμα των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων το 43% των ερωτηθέντων εξέφρασε σίγουρη πρόθεση να στηρίξει τον Donald Trump, ενώ στην παράσταση νίκης, το 61% πίστευε ότι ήταν πολύ πιθανό ο πρώην πρόεδρος να είναι υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του 2024.
Η πλειονότητα των δηλωθέντων δήλωσε ότι δεν πίστευε ότι οι κατηγορίες εναντίον του Trump σχετίζονται με την ικανότητά του να υπηρετήσει ως πρόεδρος και εξέφρασαν ελάχιστες ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις στην εκλογή του.
Μόνο το 16% δήλωσε ότι δεν θα σκεφτόταν να ψηφίσει υπέρ του Τραμπ στις προκριματικές εκλογές, κυρίως λόγω της φερόμενης εμπλοκής του στην κατάληψη του Καπιτωλίου που έλαβε χώρα την 1η Ιανουαρίου του 2021.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τον Αύγ. 25 έως Αυγ. 31, σε δείγμα 1.503 ενηλίκων, εκ των οποίων οι 784 ήταν δηλωμένοι Ρεπουμπλικανοί.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης