Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων εκκινεί διαδικασίες για πρόταση μομφής κατά του Joe Biden

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων εκκινεί διαδικασίες για πρόταση μομφής κατά του Joe Biden
Η σχετική εξέλιξη συσχετίζεται άμεσα με την πρόοδο που έχει γίνει στις έρευνες κατά του γιου του Προέδρου των ΗΠΑ, Hunter Biden
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy, δήλωσε σήμερα (12/9) ότι θα συντονίσει τρεις επιτροπές του Κογκρέσου ώστε να ξεκινήσουν έρευνα παραπομπής κατά του προέδρου Joe Biden σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν τραπεζικά αρχεία και άλλα έγγραφα από τον πρόεδρο και τον γιο του Hunter Biden.
Ειδικότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο ΜcCarthy ανακοίνωσε ότι η έρευνα για την παραπομπή του Μπάιντεν είναι ένα «λογικό επόμενο βήμα» των ερευνών που διεξάγονται εδώ και μήνες «υπό την καθοδήγηση των Ρεπουμπλικανών Βουλευτών» .
«Αυτό το λογικό επόμενο βήμα θα δώσει στις επιτροπές μας την πλήρη εξουσία να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία και τις απαντήσεις για το αμερικανικό κοινό [...] είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να μάθουμε: τις απαντήσεις» τόνισε και συμπλήρωσε με νόημα «πιστεύω ότι ο πρόεδρος θα ήθελε να απαντήσει και σε αυτές τις ερωτήσεις και τους ισχυρισμούς».
Σύμφωνα με το McCarthy, καθώς και με την ενημέρωση που παρείχε για τις ως τώρα έρευνες στις επίμέρους επιτροπές του Κογκρέσου, «οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων αποκάλυψαν σοβαρούς και αξιόπιστους ισχυρισμούς για τη συμπεριφορά του Προέδρου Biden».
«Πρόκειται για έρευνες για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση και διαφθορά», είπε, σπεύδοντας να συμπληρώσει πως «χρειάζονται περαιτέρω έρευνα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων».
Σχετικά με την ανθρωπογεωγραφία της επερχόμενης έρευνας για την παραπομπή του Joe Biden, o McCarthy ενημέρωσε ότι ο James Comer θα ηγηθεί της έρευνας σε συντονισμό με τον Πρόεδρο της επιτροπής Δικαιοσύνης, βουλευτή Jim Jordan, καθώς και τον Jason Smith.
Η απόφαση του McCarthy έρχεται μάλλον σαν ανατροπή στην αμερικανική κοινή γνώμη, αφού νωρίτερα αυτό το μήνα δήλωνε στην συντηρητική ιστοσελίδα Bretibart ότι δεν θα άνοιγε έρευνα παραπομπής χωρίς την ψήφο της ολομέλειας της Βουλής

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης