Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Κανείς χαμένος από την ειρήνη στην Ουκρανία – Συνάντηση με Musk

Erdogan: Κανείς χαμένος από την ειρήνη στην Ουκρανία – Συνάντηση με Musk
Έχουμε πετύχει πολλές διπλωματικές επιτυχίες υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας
Την θέση του πως από μια ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία δεν θα υπάρξει χαμένος διατύπωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε η Τουρκοαμερικανική Επιτροπή στον Τούρκο πρόεδρο στη Νέα Υόρκη.
«Έχουμε επιτύχει πολλές διπλωματικές επιτυχίες.
Συνεχίζουμε να κάνουμε πολύπλευρες προσπάθειες με την πεποίθηση ότι δεν υπάρχουν νικητές στον πόλεμο και ηττημένοι στην ειρήνη» επισήμανε ο Erdogan, ο οποίος υπογράμμισε τον αυξανόμενο μεσολαβητικό ρόλο της Τουρκίας στην επίλυση περιφερειακών και παγκόσμιων κρίσεων.
Ο Τούρκος πρόεδρος έχει υποστηρίξει πολλές φορές πως η Τουρκία είναι υπέρ της επανέναρξης διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

Συνάντηση με Musk

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Αμερικάνο επιχειρηματία Elon Musk, τον οποίο και προέτρεψε να κατασκευάσει το έβδομο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας του στην Τουρκία.
Κατά τη συνάντηση που είχαν στον αποκαλούμενο «Τουρκικό Οίκο» (Turkish House), όπου στεγάζεται η μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ και το τουρκικό προξενείο στη Νέα Υόρκη, ο Erdogan ενημέρωσε τον Musk σχετικά με τα τεχνολογικά επιτεύγματα της χώρας του, το όραμά του για την ψηφιοποίηση του τουρκικού δημοσίου και την εθνική στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας.
Ο Erdogan ανέφερε επίσης πως μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες συνεργασίας με την SpaceX στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος της Τουρκίας και προσκάλεσε τον Musk στο φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα στη Σμύρνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης