Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρό μήνυμα της Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας) στην Αρμενία: Οι αντιρωσικές κινήσεις σας θα επηρεάσουν δεδομένα τις διμερείς σχέσεις

Αυστηρό μήνυμα της Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας) στην Αρμενία: Οι αντιρωσικές κινήσεις σας θα επηρεάσουν δεδομένα τις διμερείς σχέσεις
«Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τις δηλώσεις των αρχών στο Ερεβάν» ξεκαθάρισε η ρωσίδα διπλωμάτισσα
Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Maria Zakharova προειδοποίησε την Αρμενία να μην δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες να ακολουθήσουν μια πολιτική πορεία που είπε ότι ήταν εχθρική προς τη Ρωσία.
Όπως ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας «η Μόσχα είναι δυσαρεστημένη με τις δηλώσεις του Ερεβάν ότι οι διμερείς σχέσεις δεν θα επηρεαστούν από τις ξεκάθαρα αντιρωσικές κινήσεις της».
«Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τις δηλώσεις των αρχών στο Ερεβάν ότι τα τελευταία τους βήματα <…> και η ξεκάθαρα αντιρωσική επικοινωνία με το καθεστώς του Κιέβου καθώς και η κοινή τους άσκηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να μην επηρεάσουν τη σχέση μεταξύ Αρμενίας και Ρωσίας. » διευκρίνισε η Zakharova, αναφερόμενη στην πρόσφατη κίνηση της Αρμενίας να επικυρώσει το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
«Η Ουάσιγκτον πάντως είπε ότι θα επηρεαστούν», πρόσθεσε με νόημα.
Επιπλέον, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο εξωτερικών προειδοποίησε το Ερεβάν να μην δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες να ακολουθήσουν μια πολιτική πορεία που, όπως είπε, ήταν εχθρική προς τη Ρωσία.
"Αναμένουμε από την Αρμενία να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο της τελευταίας εκστρατείας των Δυτικών. Ας ελπίσουμε ότι η αρμενική κυβέρνηση θα είναι αρκετά σοφή πολιτικά για να λάβει αποφάσεις που ωφελούν τόσο τη χώρα της όσο και ολόκληρη την περιοχή", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης