Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αδιαπέραστες οι ρωσικές γραμμές - Απέτυχαν Ουκρανοί, ΝΑΤΟ, γιατί δεν κάνεις αντεπίθεση με... «ερασιτέχνες»

Βρετανός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αδιαπέραστες οι ρωσικές γραμμές - Απέτυχαν Ουκρανοί, ΝΑΤΟ, γιατί δεν κάνεις αντεπίθεση με... «ερασιτέχνες»
Tα ουκρανικά στρατεύματα δεν είναι επαγγελματίες στρατιώτες, αλλά είναι ένας πολιτικός στρατός, όχι εκπαιδευμένος για πόλεμο
Οι ρωσικές αμυντικές γραμμές έχουν γίνει ισχυρότερες από ό,τι περίμενε το ΝΑΤΟ, σημείωσε ο επικεφαλής των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων Sir Tony Radakin.
Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Κίεβο, όπου ο στρατιωτικός αρχηγός ήταν μαζί με τον υπουργό Άμυνας Grant Shapps.
Ήταν η πρώτη επίσκεψη του Shapps στην Ουκρανία μετά τη διαδοχή του Ben Wallace.
Έτσι, οι δυο τους είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τόσο τον Πρόεδρο Zelensky όσο και τον νέο υπουργό Άμυνας Rustem Umerov, για να συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στον ουκρανικό στρατό.

Ο ναύαρχος Radakin υπέθεσε ότι οι προσδοκίες από τις βραχυπρόθεσμες στρατιωτικές ενέργειες της Ουκρανίας θα έπρεπε να είχαν «προσαρμοστεί» - «αφού η αντεπίθεση απέτυχε» χωρίς αισθητά αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, ο ουκρανικός στρατός σημείωσε πολύ μικρή επιτυχία, ισχυρίστηκαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Τα ρωσικά ναρκοπέδια εμποδίζουν τις προσπάθειες του Κιέβου να χρησιμοποιήσει δυτικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ οι Ουκρανοί ξιφομάχοι αναγκάζονται να εξουδετερώσουν τις νάρκες με το χέρι.
Ο αρχηγός πρόσθεσε επίσης ότι μια μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού σε υπηρεσία –τόσο Δυτική όσο και Σοβιετική– και η ανεπαρκής εκπαίδευση στρατιωτικού προσωπικού, καθυστερούν τον ουκρανικό στρατό.
Τόνισε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν είναι επαγγελματίες στρατιώτες, αλλά ένας πολιτικός στρατός ανεκπαίδευτος για πραγματικό πόλεμο.

Γι' αυτό είναι δύσκολο για αυτούς να ξεπεράσουν τη ρωσική αμυντική γραμμή.
Νωρίτερα, το BBC συνόψισε ότι η προσπάθεια αντεπίθεσης της Ουκρανίας πλησίαζε στο τέλος της χωρίς να κάνει τα άλματα.
Με τη σειρά του, ο αρχηγός του αμερικανικού στρατού, στρατηγός Mark Milley, δήλωσε στο BBC ότι ο ουκρανικός στρατός έχει «πιθανώς 30 με 45 ημέρες μάχης» για την αντεπίθεσή του, αλλά «αποκλείεται με σταθερή πρόοδο».
Η Ουκρανία ξεκίνησε την αντεπίθεσή της στις αρχές Ιουνίου.
Τον Σεπτέμβριο, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι απέτυχε εντελώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης