Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Hezbollah δηλώνει «πλήρως έτοιμη» να επέμβει στο Ισραήλ: Γνωρίζουμε πολύ καλά τα καθήκοντα μας

Η Hezbollah δηλώνει «πλήρως έτοιμη» να επέμβει στο Ισραήλ: Γνωρίζουμε πολύ καλά τα καθήκοντα μας
H Hezbollah διαμηνύει ότι οι εκκλήσεις να μην επέμβει στον πόλεμο «δεν θα έχουν αποτέλεσμα»
Σχετικά Άρθρα
«Πλήρως έτοιμη» να επέμβει στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Hamas δηλώνει η Hezbollah διαμηνύοντας ότι θα «συμβάλει» σύμφωνα με το δικό της σχέδιο.
«Οι παρασκηνιακές εκκλήσεις προς εμάς από μεγάλες δυνάμεις, αραβικές χώρες, απεσταλμένους των Ηνωμένων Εθνών, που μας λένε άμεσα και έμμεσα να μην παρέμβουμε δεν θα έχουν αποτέλεσμα», δήλωσε ο αναπληρωτής ηγέτης της Hezbollah, Naim Qassem, σε υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.
«Η Hezbollah γνωρίζει πολύ καλά τα καθήκοντά της. Είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι, πλήρως έτοιμοι, και παρακολουθούμε τις εξελίξεις λεπτό το λεπτό», είπε ο Qassem.
Η οργάνωση έχει ήδη συγκρουστεί με το Ισραήλ στην άλλη πλευρά των συνόρων του Λιβάνου αρκετές φορές την περασμένη εβδομάδα, μετά την επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης Hamas εναντίον ισραηλινών πόλεων και τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας σε αντίποινα.
Όμως πηγές λένε πως η Hezbollah έχει σχεδιάσει μέχρι τώρα τις κινήσεις της έτσι ώστε να είναι περιορισμένου εύρους, αποτρέποντας μια μεγάλη υπερχείλιση στον Λίβανο, ενώ παράλληλα κρατάει απασχολημένες τις ισραηλινές δυνάμεις.
«Το ερώτημα είναι, αυτό που όλοι περιμένουν είναι: τι θα κάνει η Hezbollah και ποια θα είναι η συνεισφορά της;» είπε ο Qassem. «Θα συνεισφέρουμε στην αντιπαράθεση εντός του σχεδίου μας... όταν έρθει η ώρα για δράση, θα τη διενεργήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης