Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιαλτική εξέλιξη: Αν Ισραήλ, Hezbollah, ΗΠΑ πραγματοποιήσουν όσα λένε, περνάμε στη θερμή φάση του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου

Εφιαλτική εξέλιξη: Αν Ισραήλ, Hezbollah, ΗΠΑ πραγματοποιήσουν όσα λένε, περνάμε στη θερμή φάση του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου
Αυτή είναι η τελική σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Hamas, και πρόκειται να πυροδοτήσει έναν πολύ ευρύτερο πόλεμο.
Αν η παρούσα φάση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μεταξύ Hamas - Ισραήλκλιμακωθεί με τον τρόπο που πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι θα γίνει, ο κόσμος θα πρέπει να προετοιμάζεται για τα χειρότερα: την θερμή φάση του Γ' Παγκοσμίου πολέμου.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τι πρόκειται να συμβεί στη Μέση Ανατολή, επισημαίνει σε ανάλυσή του ο Michael Snyder για το AF Report.
Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν αυτή την κρίση ως απλώς μια προσωρινή σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas που τελικά θα περάσει.
Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο.

Αυτή είναι η τελική σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Hamas, και πρόκειται να πυροδοτήσει έναν πολύ ευρύτερο πόλεμο.

Δυστυχώς, μετά τις φρικαλεότητες που μόλις διέπραξε η Hamas, οι Ισραηλινοί δεν έχουν άλλη επιλογή.
Εάν οι γυναίκες των ΗΠΑ βιάζονταν και τα μωρά των ΗΠΑ σφαγιάζονταν ανελέητα, οι περισσότεροι Αμερικανοί θα ένιωθαν ακριβώς το ίδιο.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu μας λέει ότι «κάθε μέλος της Hamas είναι ένας νεκρός» και ο μόνος τρόπος για να το πετύχει αυτό είναι να επιτεθεί στη Γάζα και να τους σκοτώσει…
Ανακοινώνοντας το σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας υποσχέθηκε να συνεχίσει να πολεμά τη Hamas.
«Κάθε μέλος της Hamas είναι ένας νεκρός», είπε.
«Η Hamas είναι το Daesh [το Ισλαμικό Κράτος ή ISIS] και θα τους συντρίψουμε και θα τους καταστρέψουμε όπως ο κόσμος κατέστρεψε το Daesh», είπε σε μια σύντομη τηλεοπτική δήλωση, η πρώτη που παραδόθηκε από κοινού με το πολεμικό του υπουργικό συμβούλιο.
Ο Netanyahu περιέγραψε επίσης ορισμένες από τις φρικαλεότητες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Hamas.
Είπε ότι αγόρια και κορίτσια πυροβολήθηκαν στο κεφάλι και ότι οι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί.

Τα εφιαλτικά αν...

1ο. Εάν το Ισραήλ εισέλθει στη Γάζα, η Hezbollah «είναι έτοιμη να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο» όπως έχει προειδοποιήσει και υπενθυμίζει η Wall Street Journal.
2ο. Εάν η Hezbollah -η οποία χαρακτηρίζεται τρομοκρατική ομάδα από τις ΗΠΑ και συνδέεται στενά με το Ιράν- εισέλθει στη σύγκρουση με συντονισμένο τρόπο, θα εξαντλήσει τον στρατό του Ισραήλ και θα καταπονήσει την αεράμυνα της χώρας, δεδομένου του οπλοστασίου πυραύλων που διαθέτει και είναι ικανοί να πλήξουν το Τελ Αβίβ.
Η Hezbollah έχει προειδοποιήσει ιδιωτικά το Ισραήλ ότι είναι έτοιμη να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο εάν οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπολύσουν χερσαία επίθεση στη Γάζα, σύμφωνα με Άραβες αξιωματούχους και διπλωμάτες.
Αλλά το αν η Hezbollah πραγματοποιήσει την απειλή είναι ένα κεντρικό θέμα συζήτησης για τους Ισραηλινούς ηγέτες.
Η κυβέρνηση Biden πιστεύει ότι η Hezbollah μάλλον μπλοφάρει.
Αλλά δεν μπλοφάρουν.
3ο. Και αν η Hezbollah μπει επίσημα στον πόλεμο, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δεσμεύεται να «επιστρέψει τον Λίβανο στα πέτρινα χρόνια»…
Οι Ισραηλινοί ηγέτες προσπαθούν να αποτρέψουν τη Hezbollah από το να συμμετάσχει στον αγώνα.
«Μην κάνετε το λάθος», είπε ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant κατά την επίσκεψή του σε στρατεύματα στο βόρειο Ισραήλ την Τρίτη.
«Εάν, ο Θεός φυλάξοι, ξεσπάσει μια κλιμάκωση ή αντιπαράθεση εδώ, θα επιστρέψουμε τον Λίβανο στα πέτρινα χρόνια».

Επιπλέον, υπήρξαν αναφορές ότι το Ισραήλ απείλησε επίσης να καταστρέψει τη Δαμασκό.

4ο. Περιττό να πούμε ότι αν μια τέτοια κίνηση πραγματοποιηθεί, θα έφερνε τη Συρία στον πόλεμο.
Και στην πραγματικότητα το Ισραήλ πραγματοποιεί ήδη αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.
Την Πέμπτη, η IDF βομβάρδισε τα μεγάλα αεροδρόμια στη Δαμασκό και στο Χαλέπι…
Αλλά φαίνεται ότι το Ισραήλ θεωρεί πράγματι υπεύθυνη τη συριακή κυβέρνηση υπό τον Bassar al Assad, καθώς την Πέμπτη ο Ισραηλινός Στρατός αντεπιτέθηκε σε συριακούς στόχους.
Η συριακή κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει τώρα ότι το Ισραήλ έχει εξαπολύσει επιθέσεις στα δύο κύρια διεθνή αεροδρόμια της χώρας, στην πρωτεύουσα της Δαμασκού και στο Χαλέπι στα βόρεια.
Συνέβη ενώ ένα ιρανικό αεροσκάφος επέβαινε.
Σύμφωνα με το Reuters, «Το τοπικό κανάλι Sham FM είπε ότι η συριακή αεράμυνα ξεκίνησε ως απάντηση και στις δύο επιθέσεις.
Είπε εδώ ότι υπήρξαν ζημιές, αλλά δεν υπήρξαν θύματα στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου, αλλά δεν έδωσε καμία πληροφορία για τον αντίκτυπο της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Δαμασκού».
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι τα ισραηλινά χτυπήματα έπληξαν διαδρόμους και άφησαν και τα δύο αεροδρόμια εκτός λειτουργίας.

Xτύπημα δύο σε ένα, πρώτη φορά

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ επιτίθεται σε αυτά τα αεροδρόμια, αλλά το να χτυπηθούν και τα δύο σε μια ταυτόχρονη επιχείρηση φαίνεται για πρώτη φορά.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε επίσης: «Βομβαρδίσαμε τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου ως απάντηση στην εκτόξευση βλημάτων όλμων από τη Συρία».
Πέρα από όλα τα άλλα, η Wall Street Journal αναφέρει επίσης ότι οι ΗΠΑ υπόσχονται να υπερασπιστούν το Ισραήλ εάν η Hezbollah «ξεκινήσει μια μεγάλη επίθεση»
Οι ΗΠΑ με τη σειρά τους προειδοποίησαν τη Hezbollah και το Ιράν ότι θα υπερασπιστούν το Ισραήλ εάν η λιβανέζικη μαχητική ομάδα εξαπολύσει μεγάλη επίθεση.
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ υποσχέθηκε να στείλει τον Λίβανο πίσω στη «πέτρινη εποχή» εάν η Hezbollah επιτεθεί.
Ο υπουργός Εξωτερικών Anthony Blinken έφτασε στο Ισραήλ, όπου είπε ότι οι ΗΠΑ έστειλαν ένα αεροπλανοφόρο στην περιοχή για να αποτρέψουν τη Hezbollah από την είσοδο στη μάχη.
«Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο», είπε ένας πρώην αξιωματούχος του Ισραήλ.
Εάν οι ΗΠΑ αρχίσουν να βομβαρδίζουν θέσεις της Hezbollah στον Λίβανο, οι μονάδες της Hezbollah στη Συρία και το Ιράκ θα θεωρήσουν τις δυνάμεις των ΗΠΑ σε αυτές τις δύο χώρες ως δίκαιο παιχνίδι.

Φυσικά, αν συμβούν όλα τα παραπάνω, θα είναι μόνο θέμα χρόνου να εμπλακεί άμεσα το Ιράν στη σύγκρουση.

Από αυτό το σημείο και μετά ο πόλεμος θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο πολύ γρήγορα, αλλά δεν υπάρχει γυρισμός.
Την Πέμπτη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu μοιράστηκε φωτογραφικά στοιχεία για τις φρικαλεότητες που έχει διαπράξει η Hamas…
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu μοιράστηκε φρικτές αποδείξεις ότι μωρά «δολοφονήθηκαν από τέρατα της Hamas».
Ο Netanyahu έδειξε στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken φωτογραφίες καμμένων μωρών.
Και πρόσθεσε: «Η Hamas είναι απάνθρωπη. Η Hamas είναι το ISIS».
Η Express.co.uk αποφάσισε να μην δημοσιεύσει αυτές τις φρικτές και τρομακτικές φωτογραφίες μωρών «που δολοφονήθηκαν και κάηκαν από τα τέρατα της Hamas».
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος του Ισραήλ Isaac Herzog μοιράστηκε μερικές από τις οδυνηρές αναφορές που έλαβε από τους ανακριτές, συμπεριλαμβανομένου ότι τα πτώματα όσων δολοφονήθηκαν στο κιμποιύτς Kfar Aza από τη Hamas παρουσίαζαν «σημάδια βασανιστηρίων».

Η περίπτωση του Kfar Aza 

Το κιμπούτς Kfar Aza ήταν ένας από τους πρώτους ισραηλινούς οικισμούς που έγινε στόχος το πρωί του Σαββάτου από τη Hamas.
Ήταν εδώ που οι τρομοκράτες, κρατώντας τουφέκια και χειροβομβίδες, πυροβόλησαν ανελέητα και σκότωσαν οικογένειες που ούρλιαζαν καθώς εκλιπαρούσαν για τη ζωή τους προτού βάλουν φωτιά στα σπίτια τους.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που επιβεβαιώθηκε.
Σε μια περίπτωση, έμβρυο «κόπηκε από τη μήτρα» από τρομοκράτες της Hamas…
Μια ομάδα διάσωσης που επισκέφτηκε το κιμπούτς, όπου η μυρωδιά από σαπισμένα σώματα κρέμεται ακόμα στον αέρα, είπε πώς είδαν μια έγκυο κυρία ξαπλωμένη στο πάτωμα του πρώτου σπιτιού στο οποίο μπήκαν.
Όταν την γύρισαν, είδαν ότι το αγέννητο μωρό της είχε κοπεί από τη μήτρα.
«Είδαμε μια έγκυο γυναίκα ξαπλωμένη στο πάτωμα, και μετά τη γυρίζουμε και βλέπουμε την κοιλιά ορθάνοιχτη», είπε στο i24News ο Yossi Landau, ανθρωπιστής στη ΜΚΟ Zaka, με τη φωνή του να ραγίζει από συγκίνηση.
«Το αγέννητο μωρό, ακόμα συνδεδεμένο με τον ομφάλιο λώρο, μαχαιρώθηκε με μαχαίρι.
Και η μητέρα πυροβολήθηκε στο κεφάλι.
Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας, να καταλάβετε τι ήρθε πρώτο».
Πώς θα σας φαινόταν αν αυτό είχε γίνει σε κάποιον που αγαπάτε;

Αυτή τη στιγμή, ο λαός του Ισραήλ είναι γεμάτος οργή.

Το Ισραήλ θα στείλει στρατεύματα στη Γάζα γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή.
Και όταν συμβεί αυτό, ο μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα έχει ξεκινήσει.
Έχω προειδοποιήσει ότι αυτός ο πόλεμος θα ερχόταν, και τώρα είναι εδώ.
Θα δούμε ασύλληπτο θάνατο και καταστροφή τις επόμενες μέρες και ο κόσμος μας δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης