Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πολύ επικίνδυνη παρανόηση από ΗΠΑ, Βρετανία και ΕΕ, εάν πιστεύουν ότι μπορεί να αποφύγουν τον πυρηνικό κίνδυνο

Ρωσία: Πολύ επικίνδυνη παρανόηση από ΗΠΑ, Βρετανία και ΕΕ, εάν πιστεύουν ότι μπορεί να αποφύγουν τον πυρηνικό κίνδυνο
«Δεν είναι η γλώσσα των απειλών αλλά η κλασική λογική της αποτροπής» τονίζει ανώτατος Ρώσος διπλωμάτης
Σχετικά Άρθρα
Η Δύση δημιουργεί κίνδυνο ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων, δήλωσε ο αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Μη Διάδοσης και Ελέγχου Όπλων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Konstantin Vorontsov.
«Αυτή η εχθρική επέκταση, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εφαλτηρίου κατά των Ρώσων στην Ουκρανία, έχει θέσει σε κίνδυνο τα βασικά συμφέροντα της Ρωσίας.
Όταν μιλάμε για πρόκληση στρατηγικής ήττας στη Ρωσία και εμβάθυνση της αντιπαράθεσης, η Δύση κινείται στα πρόθυρα μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης
Αυτό είναι που δημιουργεί τον κίνδυνο μιας ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων, ενώ και τα πέντε πυρηνικά κράτη δεσμεύτηκαν να το αποτρέψουν», δήλωσε σε συνεδρίαση της Πρώτης Επιτροπής Αφοπλισμού της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Πολύ επικίνδυνη παρανόηση»

«Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πιστεύουν στην ικανότητά τους να κρατούν τις εντάσεις υπό έλεγχο σε όλες τις περιστάσεις και να ασκούν πίεση στη Ρωσία χωρίς να βλάπτουν τους εαυτούς τους.
Είναι μια πολύ επικίνδυνη παρανόηση, γεμάτη καταστροφικές συνέπειες.
Αυτό είναι το μήνυμα και οι προειδοποιήσεις μας προς τη Δύση.
Δεν είναι η γλώσσα των απειλών αλλά η κλασική λογική της αποτροπής», τόνισε ο Vorontsov.
Ο Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε ότι «οι διατάξεις του δόγματος της Ρωσίας σχετικά με την πυρηνική αποτροπή είναι εξαιρετικά σαφείς, δεν επιτρέπουν ευρεία ερμηνεία και επικεντρώνονται καθαρά στην άμυνα».
Οι επίσημες δηλώσεις της Ρωσίας για το θέμα δεν υπερβαίνουν αυτές τις διατάξεις και είναι πλήρως σύμφωνες με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας, κατέληξε ο Vorontsov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης