Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron προς Ιράν: Να μην εξαπλωθεί στο Λίβανο η σύγκρουση Ισραήλ και Hamas - Καταδίκη των επιθέσεων κατά αμάχων

Macron προς Ιράν: Να μην εξαπλωθεί στο Λίβανο η σύγκρουση Ισραήλ και  Hamas - Καταδίκη των επιθέσεων κατά αμάχων
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι το Παρίσι δεν έχει επίσημες αποδείξεις ότι το Ιράν εμπλέκεται σε επιθέσεις που Hamas κατά του Ισραήλ
O Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 με τον Ιρανό πρόεδρο Ebrahim Raisi και τον προειδοποίησε για την εξάπλωση της κλιμάκωσης στο Ισραήλ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Ο Πρόεδρος προειδοποίησε τον επικεφαλής του Ιράν για οποιαδήποτε κλιμάκωση ή εξάπλωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Hamas , ειδικά στον Λίβανο», ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο το παλάτι των Ηλυσίων.
«Ο Πρόεδρος υπενθύμισε την ανάγκη για όλους να καταδικάσουν άνευ όρων τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Hamas και το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί, καθώς και να εξοντώσει τρομοκρατικές ομάδες που επιτίθενται εναντίον αμάχων», ανέφερε το δημοσίευμα των ΜΜΕ.
Νωρίτερα, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι το Παρίσι δεν έχει επίσημες αποδείξεις ότι το Ιράν εμπλέκεται σε επιθέσεις που Hamas κατά του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης