Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA: Αύξηση κερδών στο γ' 3μηνo του 2023, λόγω υψηλών επιτοκίων

BofA: Αύξηση κερδών στο γ' 3μηνo του 2023, λόγω υψηλών επιτοκίων
Οι μονάδες επενδυτικής τραπεζικής και trading της BofA κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες της Wall Street
Αύξηση κατά 10% σημείωσαν τα κέρδη της Bank of America το γ' τρίμηνο του 2023, καθώς -όπως και οι υπόλοιπες τράπεζες- επωφελήθηκαν από τα αυξημένα επιτόκια.
Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε την Τρίτη καθαρά κέρδη ύψους 7,8 δισ. δολαρίων ή 90 σεντς ανά μετοχή, στέλνοντας τις μετοχές της με άνοδο 0,5% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.
«Προσθέσαμε πελάτες και λογαριασμούς σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Brian Moynihan. «Το κάναμε αυτό σε μια υγιή αλλά επιβραδυνόμενη οικονομία που είδε τις καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ να είναι ακόμη μπροστά από πέρυσι αλλά να συνεχίζουν να επιβραδύνονται».
Οι μονάδες επενδυτικής τραπεζικής και trading της BofA κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες της Wall Street, καθώς ανακοίνωσαν υψηλότερα έσοδα, αντιστεκόμενες σε μια καθίζηση σε ολόκληρο τον κλάδο.
Οι συνολικές αμοιβές της επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν κατά 2% σε 1,2 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από πωλήσεις και συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 8% σε 4,4 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης