Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sell off στη Wall, με βαρίδι την Alphabet – Στο -1,43% ο S&P 500, ο Nasdaq -2,43%

Sell off στη Wall, με βαρίδι την Alphabet – Στο -1,43% ο S&P 500, ο Nasdaq -2,43%
Με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα οι επενδυτές...
Ισχυρή πτώση κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, με τη δεικτοβαρή μετοχή της Alphabet να παρασέρνει πτωτικά τον τεχνολογικό κλάδο…
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,32% στις 33.035 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -1,43% στις 4.186 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq διολίσθησε -2,43% στις 12.821 μον.
δσσδσδσδσδσδ.JPG
Οι μετοχές της τεχνολογίας τελούν, σε μεγάλο βαθμό, υπό πίεση, αφότου η Alphabet ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου.
Οι δε μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού υποχώρησε 9,51%, καθώς η εταιρεία αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών τόσο σε ό,τι αφορά τα κέρδη όσο και σε σχέση με τα έσοδα…
Η πτώση της μετοχής της Alphabet είναι η χειρότερη από τον Οκτώβριο του 2022.

Επίσης, οι μετοχές των Apple και Amazon υποχώρησαν 1,35% και 5,6%, αντίστοιχα.
Μοναδική επιζώσα η Microsoft, η μετοχή της οποίας κινήθηκε ανοδικά με ρυθμό 3%.
Η Boeing σημείωσε πτώση 2,54% αφού τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου της εταιρείας έδειξαν ότι τα έσοδα για τα εμπορικά αεροπλάνα ξεπέρασαν τις προσδοκίες.
Η εταιρεία διατήρησε επίσης το θετικό guidance σε ό,τι αφορά τις ελεύθερες ταμειακές ροές της για το έτος.
Σίγουρα, ο γίγαντας της αεροδιαστημικής σημείωσε προσαρμοσμένη ζημιά μεγαλύτερη από το αναμενόμενο για το τρίμηνο.
Περίπου το 25% των εταιρειών του S&P 500 έχουν καταγράψει κέρδη μέχρι στιγμής.
Από αυτές τις εταιρείες, το 78% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες.
«Σε σχέση με τα αποτελέσματα τριμήνου, συνολικά έχουμε ανάμεικτα έως θετικά αποτελέσματα.
Νομίζω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην περίοδο των Goldilocks, στην οποία ονειρευόμασταν το τέλος των επιτοκιακών αυξήσεων» ανέφερε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Trivariate Research Adam Parker.

Παρά το γεγονός πως τα αποτελέσματα τριμήνου είναι στο επίκεντρο, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους, επίσης, στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.
Πιο συγκεκριμένα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς αυξήθηκε κατά 10 μονάδες βάσης στο 4,946%, ενώ έφτασε να διαπραγματεύεται πάνω από το 5% μέσα στην εβδομάδα, κάτι που συγκλόνισε τους επενδυτές και έπληξε τις μετοχές της τεχνολογίας.
«Τα κέρδη κυριαρχούν στους τίτλους των εφημερίδων, αλλά δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από την αγορά ομολόγων», δήλωσε ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda.
«Δεν έχουμε δει τέτοιο αυξανόμενο ρυθμό στις αποδόσεις από το 1982, και αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα για τις μετοχές».

Στην οικονομία, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ ανέκαμψαν από τα χαμηλό πέντε μηνών τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας πολύ μεγαλύτερη άνοδο από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών σημείωσαν άλμα 12,3% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 759.000.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στις 680.000 καταγράφοντας άνοδο 0,7%.
Η μέση τιμή πώλησης διαμορφώθηκε χαμηλότερα στις 418.800 δολάρια, σημειώνοντας βουτιά 12,3% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους.

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Συνεχείς διακυμάνσεις με ήπιες μετοχές κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα, ενώ η αδυναμία των ενεργειακών εταιρειών λόγω των χαμηλότερων τιμών αργού συνέβαλε στην πτώση.
Πιο αναλυτικά, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,08% στις 14.892 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κατέγραψε κέρδη 0,33% στις 7.414 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC βρέθηκε στις 6.915 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,31%, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε απώλειες 0,52% στις 27.428 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,04% στις 435,27 μονάδες
σδσδσ_1.JPG
Οι μετοχές της Deutsche Bank ενισχύθηκαν κατά 5% στην έναρξη της συνεδρίασης. Ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε καθαρά κέρδη γ' τριμήνου ύψους 1,031 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας ελαφρώς τις προσδοκίες, παρά την πτώση κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στην επενδυτική μονάδα της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης