Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία απαντά: Προκλητική, προσβλητική και πλήρως ανισόρροπη η Βρετανία – Να σταματήσει τώρα τα ψέματα για Hamas

Η Ρωσία απαντά: Προκλητική, προσβλητική και πλήρως ανισόρροπη η Βρετανία – Να σταματήσει τώρα τα ψέματα για Hamas
O υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps περιέγραψε στα κοινωνικά δίκτυα τις πιο πρόσφατες επαφές με εκπροσώπους της Hamas στη Μόσχα ως  «τρομοκρατία που συναντά την τυραννία»
Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο θεωρεί προσβλητικές και προκλητικές τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps σχετικά με την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Hamas στη Μόσχα.
«O υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps περιέγραψε στα κοινωνικά δίκτυα τις πιο πρόσφατες επαφές με εκπροσώπους της Hamas στη Μόσχα ως ''τρομοκρατία που συναντά την τυραννία'' και ακολούθησε μια σειρά από άλλες άσεμνες δηλώσεις», ανέφεραν οι διπλωμάτες.
«Θεωρούμε αυτά τα σχόλια ως καθαρά προσβλητικά και προκλητικά.
Με τις μάταιες κατηγορίες του κατά της Ρωσίας για υποστήριξη της τρομοκρατίας, ο Βρετανός υπουργός, σαν μάγος, προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από την ανισόρροπη γραμμή του Λονδίνου στη διευθέτηση της Μέσης Ανατολής», πρόσθεσε η ρωσική πρεσβεία.
Η πρεσβεία επεσήμανε ότι «οι επαφές στη Μόσχα υπάγονταν, πάνω απ' όλα, στο πρωταρχικό ανθρωπιστικό έργο της απελευθέρωσης ξένων ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων υπάρχουν Βρετανοί υπήκοοι».
«Σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο, η ρωσική διπλωματία ενισχύει μέσω συγκεκριμένης δράσης την ετοιμότητά της να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να επιτύχει μια διευθέτηση της σύγκρουσης προς το συμφέρον όλων των λαών και χωρών της περιοχής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Συνυπεύθυνη η Βρετανία


«Είναι καιρός για το Λονδίνο να συνειδητοποιήσει ότι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η ταλαιπωρία αθώων πολιτών και να επιτευχθεί η απελευθέρωση των κρατουμένων είναι η διασφάλιση κατάπαυσης του πυρός και η καθιέρωση διαλόγου με όλα τα μέρη στη σύγκρουση», πρόσθεσε η πρεσβεία.
Η ρωσική πρεσβεία υπενθύμισε ότι «τα τραγικά γεγονότα στην περιοχή, ξεκινώντας με τη φρικτή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, ήταν σε σημαντικό βαθμό το αποτέλεσμα της μακροπρόθεσμης καταστροφικής γραμμής των Αμερικανών συμμάχων του Λονδίνου να σαμποτάρουν την επίλυση των θεμελιωδών ζητημάτων στο αυτή η μακροχρόνια σύγκρουση, η επιθυμία να αντικατασταθεί η καλή τη πίστη συμμετοχή στη διευθέτηση της Μέσης Ανατολής με την προώθηση ανακουφιστικών μέτρων οικονομικής φύσης».
Με τις απαράδεκτες παρατηρήσεις του, ο Shapps «επιβεβαίωσε την ανειλικρίνεια των δηλώσεων της βρετανικής ηγεσίας σχετικά με την πρόθεσή της να αναζητήσει τρόπους διπλωματικής επίλυσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης