Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη New York Times: Τότε θα μπει στον πόλεμο κατά του Ισραήλ η Hezbollah

Αποκάλυψη New York Times: Τότε θα μπει στον πόλεμο κατά του Ισραήλ η Hezbollah
H Hezbollah πιστεύει ότι η Hamas δεν χρειάζεται βοήθεια τώρα
Η σιιτική οργάνωση Hezbollah θα συμμετάσχει στον πόλεμο κατά του Ισραήλ, εάν η Hamas εξασθενήσει, αποκαλύπτουν οι New York Times, επικαλούμενοι Λιβανέζο αξιωματούχο.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η απειλή για καταστροφή της Hamas θα είναι η κόκκινη γραμμή για να παρέμβει η Hezbollah στη σύγκρουση.
Η σιιτική οργάνωση μάλλον συγκρατεί τις δυνάμεις της για να αποφύγει μια ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, επεσήμανε ο αξιωματούχος.
Κατά τη γνώμη του, η Hezbollah πιστεύει ότι η Hamas δεν χρειάζεται βοήθεια τώρα.
Οι εντάσεις ξέσπασαν ξανά στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου όταν μαχητές της Hamas πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας κατοίκους ισραηλινών συνοριακών οικισμών και παίρνοντας ομήρους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.
Η Hamas περιέγραψε την επίθεσή της ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες των ισραηλινών αρχών εναντίον του τζαμιού Αλ Άκσα στο Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.
Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα καθώς και σε ορισμένες περιοχές του Λιβάνου και της Συρίας.
Συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη και στη Δυτική Όχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης