Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικό βήμα βελτίωσης των σχέσεων Κίνας - Αυστραλίας - Στη Σαγκάη ο Αυστραλός πρωθυπουργός για διάλογο, συνεργασία

Σημαντικό βήμα βελτίωσης των σχέσεων Κίνας - Αυστραλίας - Στη Σαγκάη ο Αυστραλός πρωθυπουργός για διάλογο, συνεργασία
Η κυβέρνηση του Albanese έχει προσπαθήσει να σταθεροποιήσει τις σχέσεις με την Κίνα από τότε που ανήλθε στην εξουσία το 2022
Σχετικά Άρθρα
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Anthnony Albanese, ξεκινώντας στην πρώτη επίσκεψη στην Κίνα Αυστραλού ηγέτη μετά από επτά χρόνια, δήλωσε ότι είναι «προς το συμφέρον μας» να έχουμε μια διμερή σχέση με διάλογο και συνεργασία.
Η Αυστραλία θα συνεχίσει να εργάζεται εποικοδομητικά με την Κίνα, ανέφερε σε σύντομη ομιλία στην ετήσια Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών (CIIE) που φιλοξενείται στη Σανγκάη, η οποία εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό Li Qiang.
Η κυβέρνηση του Albanese έχει προσπαθήσει να σταθεροποιήσει τις σχέσεις με την Κίνα από τότε που ανήλθε στην εξουσία το 2022 και η Κίνα έχει άρει τα περισσότερο από τα εμπόδια που είχε επιβάλει στο εμπόριο κατά τη διπλωματική διαμάχη του 2020 που κόστισε 20 δισεκ. δολάρια Αυστραλίας σε εξαγωγές εμπορευμάτων και τροφίμων.
«Θα συνεχίζουμε να εκτιμούμε ιδιαιτέρως την αξία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, του οποίου ο ρόλος ως ανεξάρτητου και έγκριτου διαιτητή μας ωφελεί όλους», δήλωσε ο Albanese, χωρίς να κάνει άμεση αναφορά σε διαμάχες.
Ο Albanese θα συναντήσει τον πρόεδρο Xi Jinping τη Δευτέρα 6/11 στο Πεκίνο, όπου ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θα εκφράσει τις ανησυχίες του για την αυξανόμενες εντάσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Πριν από την αναχώρησή του από την Αυστραλία, το Σάββατο, 4/11 ο Albanese είχε δηλώσει ότι η πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping θα σηματοδοτήσει ένα «πολύ θετικό βήμα» προς την εξομάλυνση των τεταμένων διμερών σχέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης