Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανικές κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες - Χρυσός και πετρέλαιο στο στόχαστρο

Βρετανικές κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες - Χρυσός και πετρέλαιο στο στόχαστρο
Οι τομείς του χρυσού και του πετρελαίου της Ρωσίας έχουν στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο
Νέες κυρώσεις επέβαλε το Ηνωμένο Βασίλειο σε Ρώσους ολιγάρχες και επιχειρήσεις, καθώς και σε διεθνή δίκτυα που υποστηρίζουν τις βιομηχανίες πετρελαίου και χρυσού της χώρας.
Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) δήλωσε ότι 29 άτομα και οντότητες είχαν στοχοποιηθεί σε μια προσπάθεια να τους αποτρέψουν από το να βοηθήσουν τη Μόσχα να αποφύγει τις υφιστάμενες διεθνείς κυρώσεις.
 
Χρυσός και πετρέλαιο στο στόχαστρο

Οι τομείς του χρυσού και του πετρελαίου της Ρωσίας έχουν στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο και βοηθούν στη χρηματοδότηση της εισβολής του στην Ουκρανία, σύμφωνα με την FCDO.
Σε αυτούς που επιβλήθηκαν κυρώσεις περιλαμβάνονται δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χρυσού της Ρωσίας, η Nordgold και η Highland Gold Mining, μαζί με τον μεγιστάνα εξόρυξης Vladislav Sviblov και τον Ρώσο μεγιστάνα Konstantin Strukov.
Ένα δίκτυο με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπεύθυνο για τη διοχέτευση άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα από χρυσό στη Ρωσία έχει επίσης οριστεί, αναφέρει η PA Media.
Ως μέρος αυτού, ένας χειριστής χρυσού που αποστέλλεται στα ΗΑΕ, η Paloma Precious DMCC, και το πρόσωπο-κλειδί πίσω από το ρούχο, ο Howard Jon Baker, έχουν στοχοποιηθεί, ανέφερε η FCDO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης