Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Έπεσαν οι μάσκες – Το Ισραήλ παραδέχεται ότι έχει πυρηνικά – Επικίνδυνοι εξτρεμιστές στην ηγεσία του

Ρωσία: Έπεσαν οι μάσκες – Το Ισραήλ παραδέχεται ότι έχει πυρηνικά – Επικίνδυνοι εξτρεμιστές στην ηγεσία του
Την αποπυρηνικοποίηση της Μέσης Ανατολής ζητεί η Ρωσία
Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ισραήλ Amichai Eliyahu επιβεβαιώνουν οριστικά ότι το Τελ Αβίβ διαθέτει πυρηνικά όπλα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Στο πλαίσιο της ιστορικής πολιτικής αβεβαιότητας του Ισραήλ σχετικά με την κατοχή πυρηνικών όπλων, αυτές οι δηλώσεις όχι μόνο επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα την παρουσία τέτοιων όπλων σε αυτή τη χώρα, αλλά καταδεικνύουν επίσης την ετοιμότητα να εξετάσει σοβαρά τη δυνατότητα χρήσης τους σε εντελώς ακατάλληλα σενάρια» σημείωσε η Zakharova.

Εξτρεμιστές στην ηγεσία του Ισραήλ

«Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος να σκεφτούμε πού μπορεί να καταλήξουν οι εξτρεμιστικοί εκπρόσωποι του Ισραήλ, καθώς συνειδητοποιούν ότι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε υπό τις συνθήκες ουσιαστικά απεριόριστης υποστήριξης από τη Δύση», συνέχισε.
Σύμφωνα με τη Zakharova η Ρωσία θεωρεί «προκλητικές και απολύτως απαράδεκτες» τις δηλώσεις του υπουργού για τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων κατά των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας.
«Τέτοιες δηλώσεις σημαίνουν ότι ολόκληρος ο άμαχος πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας απειλείται με πυρηνικά όπλα.
Πρόκειται για απειλή γενοκτονίας.
Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιες δηλώσεις, ειδικά επειδή προέρχονται από αξιωματούχους ενός κράτους που θέτει η ίδια και διακηρύσσεται από τη συλλογική Δύση ως «η μόνη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή», η οποία, προφανώς, θα πρέπει να συνεπάγεται την πλήρη και άνευ όρων δικαιοσύνη της σε οποιαδήποτε κατάσταση», πρόσθεσε.
Τόνισε δε ότι το θέμα της δημιουργίας μιας περιοχής απαλλαγμένης από όπλα μαζικής καταστροφής και μέσα παράδοσής τους στη Μέση Ανατολή γίνεται όλο και πιο επίκαιρο και επείγον.
«Ως υπενθύμιση, οποιαδήποτε πρόοδος σε αυτόν τον τομέα τορπιλίζεται συστηματικά από το Ισραήλ με την ενεργό υποστήριξη και την αποδοχή των ΗΠΑ», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι εξωφρενικές δηλώσεις Eliyahu

Ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ισραήλ Amichai Eliyahu ρωτήθηκε σε συνέντευξή του στο Kol Berama Radio στις 5 Νοεμβρίου εάν πρέπει να ρίξει μια πυρηνική βόμβα στη Γάζα και απάντησε ότι είναι μία από τις πιθανότητες.
Ο αξιωματούχος είπε αργότερα ότι η δήλωση για την πυρηνική βόμβα ήταν μεταφορική, αλλά το Ισραήλ χρειάζεται σίγουρα μια ισχυρή και δυσανάλογη απάντηση στην τρομοκρατία.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu ανέστειλε τη συμμετοχή του Eliyahu στις κυβερνητικές συνεδριάσεις και επέκρινε τα σχόλιά του σχετικά με την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων στη Γάζα.
Οι δηλώσεις του Eliyahu καταδικάστηκαν από πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και η Συρία.
Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι «η μη άμεση αποπομπή του υπουργού ή αναστολής του από τη θέση του αντανακλά το ύψος της περιφρόνησης της ισραηλινής κυβέρνησης για όλους τους ανθρώπινους, ηθικούς, θρησκευτικούς και νομικούς κανόνες και αξίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης