Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συνασπισμός CDU - SPD στην Έσση - Εκτός κυβέρνησης οι Πράσινοι

Γερμανία: Συνασπισμός CDU - SPD στην Έσση - Εκτός κυβέρνησης οι Πράσινοι
Ο πρωθυπουργός της Έσσης και νικητής των εκλογών δήλωσε από την πλευρά του ότι στόχος του είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί να συνδυάζει λογική και πρόοδο.
Συνασπισμό με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) επέλεξε τελικά το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) στην Έσση, έπειτα από δέκα χρόνια συνεργασίας με τους Πράσινους. Τα δύο κόμματα σχεδιάζουν να σχηματίσουν κυβέρνηση έως τα Χριστούγεννα, με την προγραμματική συμφωνία τους να δίνει έμφαση στα θέματα ασφάλειας και να θέτει όρους στην ενσωμάτωση των μεταναστών.
Σύμφωνα με το κείμενο της προκαταρκτικής συμφωνίας των δύο κομμάτων, θα εισαχθούν υποχρεωτικά μαθήματα γερμανικής γλώσσας και κανόνων κράτους δικαίου για τους μετανάστες, ενώ θα αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία σε αντισημιτικές συμπεριφορές, οι οποίες θα οδηγούν ακόμη και σε απέλαση από τη χώρα.
Ο αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς απέρριψε πάντως τις αναλύσεις οι οποίες ερμηνεύουν τον μαυροκόκκινο συνασπισμό της Έσσης ως προάγγελο αντίστοιχης συνεργασίας σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
«Πρώτα απ' όλα, πρόκειται για απόφαση του CDU της Έσσης, λόγω των προκλήσεων στο ίδιο το κρατίδιο», δήλωσε ο κ. Μερτς στο Deutschlandfunk, επέκρινε ωστόσο για μία ακόμη φορά τους Πράσινους, οι οποίοι, όπως είπε, «πρέπει να εργαστούν ακόμη στο θέμα των συμβιβασμών για το μέλλον και να εναρμονίσουν τις πολιτικές τους με την πραγματικότητα και όχι με την ιδεολογία τους».
Ο πρωθυπουργός της Έσσης και νικητής των εκλογών Μπόρις Ράιν δήλωσε από την πλευρά του ότι στόχος του είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί να συνδυάζει λογική και πρόοδο.
«Να είναι ένα πρόγραμμα κοινής λογικής για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, συνετό, που να μην βγάζει αφρούς», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι με το SPD υπήρχε μεγαλύτερη ταύτιση σε αυτή την κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης