Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών η Coca - Cola για τις πρακτικές τιμολόγησης

Στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών η Coca - Cola για τις πρακτικές τιμολόγησης
Έρευνα κατά της Coca-Cola Europacific Partners Deutschland από τις οι γερμανικές αρχές
(upd) Έρευνα κατά της Coca-Cola Europacific Partners Deutschland ξεκίνησαν οι γερμανικές αρχές, σχετικά με τις πρακτικές τιμολόγησης στη χώρα.
"Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Coca-Cola θα μπορούσε να παρεμποδίσει ανταγωνιστικά άλλες εταιρείες μέσω του σχεδιασμού των όρων της προς τους Γερμανούς λιανοπωλητές τροφίμων, ιδίως της δομής των εκπτώσεων", ανέφερε σε δήλωσή του ο Andreas Mundt, πρόεδρος του ομοσπονδιακού γραφείου καρτέλ της Γερμανίας.

Που εστιάζει η έρευνα

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το Reuters, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Καρτέλ θέλει πρώτα να εξετάσει εάν η Coca-Cola έχει δεσπόζουσα θέση ή σχετική ισχύ στην αγορά σε μια πιθανή αγορά ποτών τύπου κόλα ή ανθρακούχων αναψυκτικών και επομένως υπόκειται σε ειδικούς αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς για εταιρείες με ισχύ στην αγορά.
Το γραφείο θέλει επίσης να ελέγξει εάν οι όροι που απαιτεί η Coca-Cola από τους γερμανικούς λιανοπωλητές τροφίμων ανταποκρίνονται σε αυτές τις απαιτήσεις.
Ειδικότερα, θα διερευνηθεί το ερώτημα εάν η Coca-Cola, μέσω της εκπτωτικής της δομής, ενθαρρύνει επιτρεπτά ή ανεπίτρεπτα τις εταιρείες λιανικής πώλησης τροφίμων να πωλούν ολόκληρη τη γκάμα προϊόντων της (π.χ. Fanta, Sprite, Mezzo Mix, ViO, Fuzetea, Powerade) εκτός της σειράς Cola.
Η αρχή ανακοίνωσε ότι τα ποτά πρέπει να αγοραστούν, να τοποθετηθούν στο ράφι και να διαφημιστούν.
Υπάρχουν υποψίες ότι οι αντίστοιχες συνθήκες θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα ότι άλλοι κατασκευαστές ποτών ως ανταγωνιστές της Coca-Cola θα παρεμποδίζονται επίσης στις ανταγωνιστικές τους ευκαιρίες σε γειτονικές αγορές.
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Καρτέλ διερευνά τώρα αυτό μέσω αποφάσεων πληροφοριών από εταιρείες της βιομηχανίας ποτών και λιανοπωλητών τροφίμων, καθώς και από την ίδια την Coca-Cola.


www.bamkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης