Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκατοντάδες υπάλληλοι της OpenAI απειλούν να ακολουθήσουν τον Altman στη Microsoft

Εκατοντάδες υπάλληλοι της OpenAI απειλούν να ακολουθήσουν τον Altman στη Microsoft
Κλιμακώνεται η κρίση στην OpenAI
Σχετικά Άρθρα
Κλιμακώνεται η κρίση στην OpenAI, καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι της OpenAI, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή Ilya Sutskever, έχουν υπογράψει μια επιστολή που απαιτεί είτε να παραιτηθούν τα εναπομείναντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του OpenAI, είτε οι εν λόγω εργαζόμενοι της OpenAI να ενταχθούν στο νέο εγχείρημα του Sam Altman στη Microsoft, ανέφερε το Wired.

Στην Microsoft o Altman μετά την απομάκρυνση - σοκ

Στη Microsoft θα ενταχθεί ο Sam Altman, ο άνθρωπος που ηγήθηκε της OpenAI για την ανάπτυξη του ChatGPT, του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης που συντάραξε τον κόσμο, ανοίγοντας μια νέα τεχνολογική εποχή για την ανθρωπότητα.
Ο Sam Altman απομακρύνθηκε αιφνιδίως από την OpenAI και οι ενέργειες που έγιναν μέσα στο σαββατοκύριακο για την επιστροφή του δεν καρποφόρησαν.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Microsoft, ο Sam Altman θα ηγηθεί της νέας εσωτερικής ομάδας τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας.

Νέος CEO στην OpenAI

Η ΟpenAI φέρνει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Twitch, Emmett Shear, για να διευθύνει την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, δύο ημέρες μετά την ξαφνική απομάκρυνση του Sam Altman που προκάλεσε χάος σε μία από τις σημαντικότερες startup του πλανήτη, όπως επιβεβαίωσε το CNBC.
Το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι απομακρύνει τον Altman και τον αντικαθιστά προσωρινά με την επικεφαλής τεχνολογίας Mira Murati. Η ανάρτηση ανέφερε ότι ο Altman "δεν ήταν σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το διοικητικό συμβούλιο".
Το The Information και το Bloomberg μετέδωσαν νωρίτερα την πρόσληψη του Shear.
Η είδηση επιβεβαιώθηκε στο CNBC από άτομο που γνωρίζει το θέμα και ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι συζητήσεις ήταν εμπιστευτικές. Εκπρόσωπος της OpenAI δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης