Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall, μετά τα πρακτικά της Fed – Στο -0,2% ο S&P 500, o Nasdaq -0,6%

Απώλειες στη Wall, μετά τα πρακτικά της Fed – Στο -0,2% ο S&P 500, o Nasdaq -0,6%
Αρνητικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο...
Απώλειες σημείωσαν την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Federal Reserve, λόγω των πιο αδύναμων του αναμενομένου αποτελεσμάτων τριμήνου ορισμένων εταιρειών του κλάδου λιανικής.
Επίσης, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης της Fed, τα οποία θα δουν το φως της δημοσιότητας μέσα στην ημέρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση -0,18% στις 35.088 μον., ο δείκτης S&P 500 σημείωσε μείωση -0,2% στις 4.538 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε -0,59% στις 14.199 μον.
10_16.JPG
Στο ταμπλό, η Lowe's υποχώρησε 3,12% μετά την επί τα χείρω αλλαγή σε ό,τι αφορά τις προοπτικές των πωλήσεων το 2023.
Η Best Buy σημείωσε πτώση 0,73% λόγω του ζοφερού guidance που εξέδωσε, και το οποίο έκανε λόγο για μειώσεις εσόδων.
Τέλος, η εταιρεία πώλησης ενδυμάτων American Eagle υποχώρησε 15,8% μετά του ασθενέστερου του αναμενομένου guidance σε σχέση με τα λειτουργικά έσοδα για ολόκληρο το έτος.
Κατά τ’ άλλα, οι traders ελπίζουν να συλλέξουν κάποια στοιχεία σχετικά με την απόφαση των αμερικανών policy makers να αφήσουν αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς της Fed στο εύρος του 5,25%-5,5%.

Στην οικονομία, αξιωματούχοι της Federal Reserve στην πιο πρόσφατη συνάντησή τους δεν έδειξαν πρόθεση για μείωση των επιτοκίων, διότι ο πληθωρισμός παραμένει πολύ πάνω από τον στόχο τους.
Τα πρακτικά της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε 31 Οκτωβρίου- 1 Νοεμβρίου, έδειξαν πως τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) εξακολουθούν να ανησυχούν ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να κινηθεί υψηλότερα, οπότε ίσως χρειαστεί να γίνουν περισσότερα.
Όπως είπαν, η πολιτική θα πρέπει να παραμείνει «περιοριστική» έως ότου τα στοιχεία δείξουν πως ο πληθωρισμό τροχοδρομεί μια πειστική πορεία προς τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.
«Στη συζήτηση για τις προοπτικές πολιτικής, οι συμμετέχοντες έκριναν πως η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει περιοριστική για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%», αναφέρουν τα πρακτικά.

Την ίδια στιγμή, σε χαμηλό άνω των 13 ετών διολίσθησαν τον Οκτώβριο του 2023 οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών στις ΗΠΑ λόγω των επιτοκιακών αυξήσεων στα ενυπόθηκα δάνεια, που άγγιξαν υψηλά άνω των 20 ετών.
Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις κατοικιών κατρακύλησαν 4,1% τον Οκτώβριο στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 3,79 εκατ., το χαμηλότερο από τον Αύγουστο του 2010, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR).
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τις πωλήσεις στις 3,90 εκατ.

Nευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Νευρικότητα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις από Fed και ΕΚΤ.
Ειδικότερα, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX παρέμεινε αμετάβλητος στις 15.900 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κατέγραψε πτώση 0,2% στις 7.481 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC βρέθηκε στις 7.229 μονάδες σημειώνοντας υποχώρηση 0,24%, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB διολίσθησε 1,32% στις 29.153 μονάδες.
11_20.JPG
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας, Pablo Hernandez de Cos, δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι «πρόωρο» να μιλάμε για το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων, ενώ ο Γάλλος ομόλογός του Francois Villeroy de Galhau δήλωσε ότι τα επιτόκια έχουν φθάσει σε ένα ορόσημο όπου πιθανότατα θα παραμείνουν για τα επόμενα τρίμηνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης