Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ ανισότητας στη Βρετανία: Πόροι 134 δισ. δολ. το έτος για το προνομιούχο 1% - Κοινωνική παρακμή

Ρεκόρ ανισότητας στη Βρετανία: Πόροι 134 δισ. δολ. το έτος για το προνομιούχο 1% - Κοινωνική παρακμή
Η προνομιούχος ομάδα του 1% επωφελείται από χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές από τους ομολόγους της σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες
Το Ηνωμένο Βασίλειο ξοδεύει το εκπληκτικό ποσό 106,2 δισεκατομμυρίων λιρών (133,8 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως για να καλύψει τις ανισότητες στο εισόδημα, τον πλούτο και τις προσβάσεις στην εξουσία, πολύ πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, κατέληξε μια πρόσφατη μελέτη.
Η μελέτη, με τον τίτλο «Κόστος Ανισότητας», αποκαλύπτει ότι σε αντίθεση με κράτη με μικρότερες ανισότητες, το οικονομικό, κοινοτικό και ατομικό κόστος της ανισότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 128,4 δισεκατομμύρια στερλίνες (161,8 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως.
Η Priya Sahni-Nicholas, συνεκτελεστική διευθύντρια του Equality Trust, τόνισε ότι «η ανισότητα έχει κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο μια λιγότερο υγιή, λιγότερο ευτυχισμένη και λιγότερο ασφαλή κοινωνία».
Επιπλέον, προκαλεί σημαντική ζημιά στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, με αποτέλεσμα τη συντόμευση της υγιούς εργασιακής ζωής, τα κατώτερης ποιότητας εκπαιδευτικά συστήματα, τα αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας και τη μείωση της κοινωνικής ευημερίας, σημείωσε.
Η μελέτη τόνισε ότι το πλουσιότερο 1% των Βρετανών απολαμβάνει άνευ προηγουμένου προστασία, αποτελώντας το πιο προστατευμένο κορυφαίο εκατοστημόριο στην Ευρώπη.
Αυτή η προνομιούχος ομάδα επωφελείται από χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές από τους ομολόγους της σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι η ανισότητα εκτείνεται πέρα από την οικονομική για να διαπεράσει τον πολιτιστικό ιστό και να εμποδίσει την κοινωνική κινητικότητα.
"Το να γεννιέται κανείς εκτός του προνομιούχου 1% έχει βαθύ αντίκτυπο στη ζωή του, επηρεάζοντας το προσδόκιμο ζωής, τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ευκαιρίες και την ψυχική ευημερία. Το υπέρογκο κόστος της διατήρησης του εξαιρετικά πλούσιου τρόπου ζωής βαρύνει δυσανάλογα την υπόλοιπη κοινωνία », είπε ο Sahni-Nicholas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης